Co je
bělení korálů?

Article Read Duration 4 min čtení

Bělení korálů je proces, při němž korály ztrácejí svou charakteristickou barvu v  důsledku toho, že symbiotické mikrořasy žijící uvnitř nich umírají vlivem změn v  oceánu. Protože řasy poskytují korálům 90 % energie prostřednictvím fotosyntézy, bělení vede k úhynu některých druhů korálů. K tomuto jevu dochází primárně kvůli teplotním změnám, bakteriím způsobujícím choroby korálů, znečištění a okyselování oceánů vlivem emise skleníkových plynů do atmosféry.

Způsobují sluneční filtry
značky la  roche-posay bělení korálů?

Oba hlavní a patentované filtry La Roche-Posay, Mexoryl SX a Mexoryl XL, byly důkladně testovány s  ohledem na život v moři. V ekotoxikologických testech při 5týdenní expozici těmto filtrům ve vyšší koncentraci, než je jejich koncentrace obsažená v mořské vodě, nebylo zjištěno bělení korálů a nebyl zaznamenán negativní dopad na symbiotické mikrořasy korálů.

Expedice tara pacific 2016-2018:
mimořádný přínos pro celosvětový výzkum korálů

Tara Expeditions je soukromá francouzská nezisková iniciativa, která ve spolupráci s  vědeckými institucemi organizuje kampaně, jejichž cílem je prozkoumat dopad klimatických změn a ekologické krize, jimž jsou naše oceány vystaveny od roku 2003. Značka La Roche-Posay a skupina L´Oréal s radostí spolupracují s Tara Expeditions na  novém 2letém výzkumném projektu v Asii a Tichomoří. Záměrem tohoto projektu je provést inovativní studii korálových útesů ve spolupráci s CNRS*, Paris Sciences et Lettres** a výzkumným centrem Scientific Centre of Monaco***. Studie má dva cíle: objevit skrytou diverzitu korálů a lépe porozumět jejich schopnosti adaptovat se na  klimatické změny.

*Centre Nationale de la Recherche Scientifique, Francouzské národní výzkumné centrum
**Výzkumná univerzita se sídlem v Paříži
***Oceánografické výzkumné centrum zaměřující se na ochranu mořského života

Pravda
nebo mýtus?

KDYŽ JE POD MRAKEM
NENÍ TŘEBA SE CHRÁNIT

MÝTUS

Dokonce i v šedém a deštivém dni je pokožka vystavena UV paprskům, které napomáhají vzniku známek stárnutí pleti. Chcete-li plně chránit svou pokožku, používejte každodenní ochranu před slunečním zářením, nejen když je teplo a slunečno.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

SLUNCE JE PŘÍČINA
PŘEDČASNÉHO STÁRNUTÍ

PRAVDA

UVA paprsky narušují vnitřní stavební kameny pokožky, jako jsou kolagenová a elastinová vlákna. Vystavení slunci časem působí povadání a ztrátu pružnosti pleti a vrásky. UVB paprsky také stimulují nerovnoměrnou a nepravidelnou produkci pigmentu vedoucí k tmavým skvrnám. Celosvětově jsou tyto změny na pokožce známé jako foto-stárnutí.

DOZVĚDĚT SE VÍCE

TMAVÉ OBLEČENÍ JE
NA SLUNCE VHODNĚJŠÍ

PRAVDA

Tmavé a intenzivní barvy jako jsou černá, tmavě modrá, červená nebo zelená, ve skutečnosti poskytují více UV ochrany než bílé nebo světlé oděvy. Při balení na příští dovolenou si proto s sebou vemte i nějaké tmavé oblečení!
DOZVĚDĚT SE VÍCE

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Abychom zajistili naprostou toleranci a dlouhodobou účinnost, volíme obal s nejvyšší ochranou, který obsahuje jen ty nejnutnější konzervační látky.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

I na to máme
speciální řadu

ANTHELIOS je průkopníkem na trhu s přípravky na opalování. Širokospektrální, velmi vysoká ochrana řady Anthelios je výsledkem více než 25 let pokročilého klinického výzkumu opalovacích přípravků a pokožky s citlivostí na slunce.