Ochrana 
před sluncem

Každý den – a to dokonce i v zimě nebo když je zataženo – je pokožka vystavena ultrafialovému záření. UV záření je zodpovědné za mnohé kožní problémy. Je hlavním důvodem vzniku známek stárnutí: vrásky, stařecké skvrny a ochabování. 

VAŠE OTÁZKY
NAŠE ODPOVĚDI

1 quote-marks

Co je SPF?

SPF (Sun Protection Factor - Sluneční ochranný faktor) udává stupeň ochrany před UVB zářením. Přípravky ochrany před sluncem se dělí do čtyř kategorií SPF: Slabá ochrana (6 až 10), Střední (15 až 25), Vysoká (30 až 50) a Velmi vysoká (50+).

 

Dozvědět se více

Byly pro vás tyto informace užitečné?

1 quote-marks

Který krém na opalování je nejlepší pro citlivou pokožku?

Některé krémy na opalování mohou na citlivé pokožce způsobit pocity diskomfortu. Používejte proto širokospektrální ochranu UVA-UVB, která je testována na nejcitlivější pokožce, jako je řada ANTHELIOS. Termální vody La Roche-Posay v přípravcích Anthelios napomáhá zklidnění citlivé pokožky.

Dozvědět se více

Byly pro vás tyto informace užitečné?

1 quote-marks

Jak dlouho přetrvává kožní alergická reakce?

Doba trvání závisí na typu reakce. Urtikárie (kopřivka) by neměla trvat déle než 24 hodin. Kontaktní dermatitida může odeznívat i několik týdnů. Ekzém je chronické onemocnění, jehož léčba může trvat léta. Mírnější alergické reakce (svědění, pocity horkosti) lze rychle zklidnit pomocí termální vody ve spreji a hypoalergenního krému.


Dozvědět se více

Byly pro vás tyto informace užitečné?

PRAVDA
NEBO MÝTUS?

KDYŽ JE POD MRAKEM
NENÍ TŘEBA SE CHRÁNIT

MÝTUS

Dokonce i v šedém a deštivém dni je pokožka vystavena UV paprskům, které napomáhají vzniku známek stárnutí pleti. Chcete-li plně chránit svou pokožku, používejte každodenní ochranu před slunečním zářením, nejen když je teplo a slunečno.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

TMAVÉ OBLEČENÍ JE
NA SLUNCE VHODNĚJŠÍ

PRAVDA

Tmavé a intenzivní barvy jako jsou černá, tmavě modrá, červená nebo zelená, ve skutečnosti poskytují více UV ochrany než bílé nebo světlé oděvy. Při balení na příští dovolenou si proto s sebou vemte i nějaké tmavé oblečení!
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ČÍM DŘÍVE RAKOVINU KŮŽE
OBJEVÍTE, TÍM LÉPE

PRAVDA

90 % případů melanomu je léčitelných, pokud je objevíte včas. Mezi preventivními návštěvami dermatologa navštivte naši stránku, abyste zjistili jak sledovat svá znaménka a chránit své blízké.

DOZVĚDĚT SE VÍCE

SLUNCE JE PŘÍČINA
PŘEDČASNÉHO STÁRNUTÍ

PRAVDA

UVA paprsky narušují vnitřní stavební kameny pokožky, jako jsou kolagenová a elastinová vlákna. Vystavení slunci časem působí povadání a ztrátu pružnosti pleti a vrásky. UVB paprsky také stimulují nerovnoměrnou a nepravidelnou produkci pigmentu vedoucí k tmavým skvrnám. Celosvětově jsou tyto změny na pokožce známé jako foto-stárnutí.

DOZVĚDĚT SE VÍCE

VĚTŠINĚ PŘÍPADŮ
MELANOMU LZE PŘEDEJÍT

Melanom, nejzávažnější forma rakoviny kůže, je jedním z nejčastějších typů onkologického onemocnění mezi mladými lidmi. Nejzasaženější skupinou jsou ženy do 30 let věku. Dobrou zprávou je však to, že většině druhům rakoviny kůže lze zcela předejít, a to díky adekvátní ochraně v podobě ochranného oblečení, správným návykům chování na slunci a vhodnému opalovacímu přípravku.

Následující sekce nabízí přehled těch nejdůležitějších postupů ochrany před sluncem: Jak ochrana před sluncem funguje, proč je tak důležitá a jak si můžete být jistí, že je pokožka vaší rodiny v bezpečí?

Dozvíte se také top tipy, jak předcházet rakovině kůže a jak pomocí metody ABCDE provést screening svých mateřských znamének a mateřských znamének svých blízkých.

Navíc zde najdete články zaměřené na případy zvláštní citlivosti kůže na slunce, jako jsou sluneční alergie nebo poškozená pokožka, stejně jako problémy s pigmentací jako melasma (těhotenská maska).

Nakonec se podíváme také na problematiku ochrany před sluncem a bezpečnost produktů – jak bezpečný je váš ochranný přípravek pro vás a životní prostředí?"

Anthelios UV Mune 400 spf 50+

 
Nejúčinnější UV filtr.
Proti nejzákeřnějším UV paprskům.
K ochraně před hlubokým poškozením buněk.
Doporučují dermatologové.
Anthelios UVmune 400.
La Roche-Posay.
Značka č. 1 v péči o pleť doporučovaná dermatology po celém světě.

VĚDĚLI JSTE,
ŽE...

38 % lidí se stále pravidelně nechrání před UV zářením.* Přípravky ANTHELIOS usnadňují každodenní ochranu před sluncem.

Dozvědět se více

*Zdroj: Globální zpráva o prevenci rakoviny kůže – IPSOS LRP – únor 2015

NÁŠ ZÁVAZEK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní právní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulová alergická reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
A VE SPRÁVNÉ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.
laroche posay závazek k bezpečnosti citlivá pleť modelka miminko

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

MILÍ
ČTENÁŘI

Zde uvedené informace jsou určeny pouze k obecně vzdělávacím účelům a neměly by v žádném případě nahrazovat odborné lékařské poradenství. V otázkách zdraví je nutné vždy vyhledat radu kvalifikovaného zdravotnického odborníka.