Sos tipy
pro úlevu od kožní alergie

Article Read Duration 4 min čtení

Pro zklidnění alergických reakcí na kůži (zarudnutí, opuchnutí, svědění atd.) postupujte podle těchto top tipů:
• Ochlaďte se a oblečte se do volného, prodyšného oblečení.
• Zklidněte a zchlaďte pokožku termální vodní mlhou.
• Na otoky položte obklady namočené v termální pramenité vodě.
• Posilujte ochranu pokožky hypoalergenním zvlhčovačem.
• K utišení rudého nosu použijte hojivý balzám s vitaminem B5.
• K zakrytí „alergického obličeje“ volte hypoalergenní make-up a řasenku.

Kožní alergické reakce vám mohou pořádně zkazit den. Je těžké cítit se dobře, když vám slzí oči, rudě svítí nos a kůže je pokryta svědivými fleky.

Naštěstí existuje několik jednoduchých věcí, které můžete udělat, abyste odstranili pocit bodání na kůži, znovu získali kontrolu a cítili svůj „alergický obličej“ méně.

Zklidňující tipy
Pro dlouhodobou úlevu alergické kůže

1. MÁTE KOŽNÍ ALERGII? OCHLAZUJTE SE

Vyzkoušejte studenou sprchu nebo koupel, která sníží teplotu těla a ujistěte se, že se vyhýbáte horkému prostředí. Oblečte se do lehkého, volného a prodyšného oblečení. Bavlna a len jsou v alergické krizi vaši přátelé.

 

2. POUŽÍVEJTE TERMÁLNÍ VODNÍ MLHU PRO ZKLIDNĚNÍ PROJEVŮ KOŽNÍ ALERGIE

Každá domácnost by jeden takový malý zázrak měla mít. Termální voda La Roche-Posay příjemně zchlazuje a je plná zklidňujících a protizánětlivých minerálů a stopových prvků. Když je vaše pokožka rozpálená a obtěžuje vás tím, prostě sprejem psssscchhhhht ty dráždivé pocity odstraňte!

 

3. NECHTE SPLASKNOUT ALERGICKÉ PROJEVY NA KŮŽI ZA POMOCI STUDENÝCH OBKLADŮ

Vaším největším spojencem proti otokům je studený obklad namočený v Termální vodě La Roche-Posay. Někteří bloggeři dokonce doporučují položit vychlazené čajové lžičky na oční víčka. Cokoliv bude fungovat!

Tipy v péči o pleť
pro úlevu od symptomů alergické kůže

1. POSILNĚTE VAŠI KOŽNÍ BARIÉRU HYPOALERGENNÍM ZVLHČOVAČEM

Suchá a šupinatá kůže s narušenou funkcí kožní bariéry je bezbranná proti světu plnému alergenů a dráždivých látek. Chcete-li udržet komfort pokožky, bez problémů nezapomeňte svou kožní bariéru ošetřovat hypoalergenním hydratačním přípravkem, který pokožku zvláčňuje a zklidňuje. Zvolte hydratační krém speciálně vytvořený pro citlivé až alergické typy pleti, jako je TOLERIANE Dermallergo.

 

2. ZKLIDNĚTE RUDÝ NOS LÉČIVÝM BALZÁMEM

Pokud se vám loupe kůže kolem nosu v důsledku neustálého smrkání, zkuste aplikovat hojivý balzám s vitaminem B5, který pokožku zklidní a obnoví. Noste ho u sebe v tašce pro použití na cestách, nebo ho klidně používejte jako masku na noc, když je vaše pokožka opravdu podrážděná.

Používejte hypoalergenní make-up
k zakrytí projevů kožních alergických reakcí

TIPY, JAK VYBRAT NEJLEPŠÍ MAKE-UP PRO ALERGICKOU PLEŤ

Pokud vše ostatní selže, použijte hypoalergenní make-up a řasenku k zakrytí „alergického obličeje“. Přečtěte si o tom, jak vybrat nejlepší kosmetické produkty, které pomohou udržet alergie inkognito.

 

JAK PEČOVAT O ZARUDLÉ OČI BĚHEM ALERGIE

Abyste se zbavili zarudnutí očí, jako první sáhněte po antihistaminových očních kapkách. Dbejte na to, abyste se vyhnuli potenciálně dráždivému make-upu očí, včetně mikro-pudrových očních stínů, které se mohou rozptýlit do oka. Hledejte hypoalergenní řasenku, která je šitá na míru alergickým očím, aby odvedla pozornost svůdně tmavými řasami.

 

JAK PEČOVAT O VLHKÁ „PANDÍ OČKA“ BĚHEM ALERGIE

Rozlučte se s černými šmouhami od make-upu způsobenými vodnatýma alergickýma očima. Investujte do voděodolné řasenky, vytvořené speciálně pro citlivé alergické oči, které slzí.

 

JAK KORIGOVAT ČERNÉ KRUHY POD OČIMA BĚHEM ALERGIE

Trpíte permanentníma „mývalíma očima? Alergická rýma může tmavé kruhy pod očima zhoršit rozšířením krevních cév. Pro okamžitou korekci si vyberte superměkký štěteček, který zahalí tmavší místa intenzivními krycími pigmenty.

 

JAK ZAKRÝT NAFOUKLÉ „KŘEČČÍ TVÁŘE“ A OČI

Zabalte jednu nebo dvě kostky ledu do kusu gázy, měkké žínky nebo jemného kapesníku. Po dobu několika minut jemně masírujte postižené místo, aby zchladlo. Pak naneste Toleriane Ultra jemný a lehký krém zklidňující zarudnutí, speciálně vyvinutý pro super citlivé typy kůže.

 

JAK NEUTRALIZOVAT PLEŤ „ROZPÁLENOU DORUDA

Celou zarudlou plochu kůže poťukejte zeleným korekčním perem a rozetřete čistými konečky prstů. Pak naneste svůj zklidňující tekutý podklad. Dokončete poprášením matujícím sypkým pudrem, abyste vzhled rozpálené řárovky ztlumili ještě víc.

Jak dlouho si mám nechat make-up?

 

UDRŽUJTE VÁŠ HYPOALERGENNÍ MAKE-UP ČERSTVÝ A BEZ KONTAKTU S ALERGENY

51 % žen s alergií uvádí, že si make-up ponechaly déle než jeden rok. Možná to nezní jako dlouhá doba, ale jen si představte, kolikrát jste v průběhu jednoho roku otevřeli a zavřeli balení, namočili štětce, a dokonce se dotkli výrobků prsty.

Pokud máte příznaky podobné alergii, řiďte se těmito doporučenými pokyny pro datum spotřeby, abyste zajistili, že hypoalergenní make-up takový zůstane.

Řasenka – 6 měsíců
Korektor – 6 měsíců
Podklad – 12 měsíců
Oční stíny – 24 měsíců
Rozjasňovač – 24 měsíců

Pozn. Zkontrolujte na obalu konkrétní datum spotřeby vašeho kosmetického přípravku.

 

ČISTĚTE SVÉ ŠTĚTCE NA MAKE-UP PRO ÚLEVU ALERGICKÉ KŮŽE

Štětce na make-up a aplikátory mohou být skutečnými lapači prachu a alergickými pastmi, takže je třeba je pravidelně prát. Čistěte je hypoalergenním mýdlem nebo speciálním čisticím prostředkem na štětce na make-up, abyste měli jistotu zdravotní nezávadnosti.

Určitě si zkontrolujte tyto špatné kosmetické a každodenní návyky, které mohou vaši alergii zhoršovat.
Základní informace o alergiích najdete ZDE

Pravda
nebo mýtus?

VÁŠ ŠTĚTEC NA MAKE-UP
MŮŽE ZPŮSOBOVAT ALERGIE.

PRAVDA

Kosmetické štětce a aplikátory mohou být výraznými lapači prachu a alergenů, a proto je nutné je pravidelně čistit. Pro čištění štětců používejte hypoalergenní mýdla nebo speciální čisticí přípravky, abyste se nevystavovali zbytečnému riziku.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

OVOCE A ZELENINA
NIKDY NEZPŮSOBUJÍ ALERGIE.

MÝTUS

Některé druhy ovoce a zeleniny mohou obsahovat vysokou hladinu sloučenin, které se nazývají salicyláty (vyskytují se také v aspirinu). U osob citlivých na salicyláty mohou potraviny s vysokým obsahem těchto sloučenin zhoršit symptomy alergie: např. sennou rýmu, astma, ekzém a kožní reakce.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PO DOMÁCKU VYRÁBĚNÉ PŘÍPRAVKY JSOU
PRO CITLIVOU PLEŤ TABU.

PRAVDA

Může to být sice zábava, nájezdy na kuchyň a výroba vlastních kosmetických přípravků jsou však u pleti se sklonem k alergii doslova jistotou nepříjemné kožní reakce. Mnoho přírodních složek může být totiž dráždivých.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ALKOHOL MŮŽE
ZHORŠOVAT VAŠI ALERGII.

PRAVDA

Alkohol může být potenciální příčinou kožní alergie. Vědci prokázali, že alkohol může zhoršovat alergické reakce, ať už se jde o astma, sennou rýmu nebo různé druhy kožních vyrážek. Částečně je to způsobeno histaminem a molekulami siřičitanů, které jsou obsaženy v alkoholických nápojích.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VĚDĚLI JSTE,
ŽE...

I na to máme
speciální řadu přípravků

Používejte make-up bez obav. To je naše výzva pro každou ženu, která má citlivou, intolerantní pleť nebo pleť se sklonem k alergii.

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA SLOŽENÍ
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.