Péče o pleť se sklonem k alergii:
OD OBLÍBENÝCH PRODUKTŮ Z LÉKÁRNY K CHYTRÉ PÉČI O PLEŤ

Article Read Duration 5 min čtení

Kůže je orgánem, u kterého dochází k projevům alergie nejčastěji. Kožní alergie může mít různé podoby – od kopřivky po mírnější reakce, jakými jsou například zarudnutí, pálení a svědění. Abyste ulevili pokožce se sklonem k alergii:

• Zkontrolujte seznam ingrediencí a ujistěte se, že neobsahuje potenciálně škodlivé látky, jako např jsou parfemace a alkohol.
• Pleť čistěte pomocí bezoplachového přípravku s vysokou tolerancí, pro odstranění alergenů a dráždivých látek z povrchu.
• Reakci pleti zklidněte pomocí termální vody ve spreji s přirozenými protizánětlivými a antioxidačními účinky.
• Následně naneste ultrazklidňující krém pro obnovu kožní bariéry, který je formulován pro alergickou pleť a je ideálně v balení s pumpičkou.

KŮŽE JE ORGÁNEM, U NĚHOŽ DOCHÁZÍ K PROJEVŮM ALERGIE NEJČASTĚJI

Jak kožní alergii léčit?

Existují tři hlavní druhy alergické kožní vyrážky:

1) Alergická kopřivka neboli urtikárie: Velmi běžná alergická kožní vyrážka, která se vyskytuje okamžitě jako reakce na látky, které se dotýkají pokožky, např. konzumované potraviny nebo užívané léky. Projevuje se jako vystouplé, zarudlé a silně svědivé pupínky.

Léčba této formy kožní alergie je založena na užívání antihistaminik k vnitřnímu užití, ale pomoci může ve velké míře také zklidňující termální voda ve spreji.

2) Alergická kontaktní dermatitida: Olupující se, svědící vyrážka, která pálí, někdy s puchýři a mokváním. Vyskytuje se po delším kontaktu kůže s podnětem, na který je alergická. Může trvat i několik týdnů, než vymizí. K výsevu dochází přibližně 48 hodin po expozici. Mezi nejběžnější příčiny patří nikl, agresivní dezinfekční přípravky a domácí úklidové prostředky. Mnoho případů je způsobeno aditivy či dráždivými látkami a niklem v kosmetice.

Léčba tohoto typu alergie spočívá v následujícím:

  • Vyvarovat se spouštěče (eliminovat z každodenní péče alergeny, změnit kosmetiku, nenosit šperky s obsahem niklu apod.)
  • Steroidní krémy jako hydrokortizon (pouze ke krátkodobému použití)
  • Ochranné krémy vytvořené speciálně pro pokožku se sklonem k alergii s minimem škodlivých látek (lanolin, barviva, parfemace, alkohol apod.)

3) Atopická dermatitida (ekzém): U ekzému dochází k narušení ochranné vrstvy kůže tvořené vodou a tuky (kožní bariéra), alergeny a dráždivé látky tak mohou touto bariérou pronikat do hlubších vrstev kůže a způsobovat zánět (zarudnutí, svědění, suchost a puchýře). Tím vzniká začarovaný kruh svědění a škrábání, který může narušovat kvalitu spánku i života jako takového, a to zejména u dětí.

Léčba tohoto typu kožní alergie má dvě fáze: při zhoršení se používají steroidní krémy a po zlepšení je vhodná udržovací péče tvořená speciálními emolienčními krémy pro atopickou pokožku. Chcete-li se o atopické dermatitidě dozvědět vše, co je potřeba, klikněte SEM.

PÉČE O ALERGICKOU
PLEŤ

Jak pečovat o pleť se sklonem k alergii?

Rostoucí počet žen si stěžuje na symptomy kožní alergie, které jsou reakcí na nevhodnou kosmetiku. Tyto reakce nemusí být dramatické, objevuje se např. kopřivka, kontaktní dermatitida nebo ekzém. Nejsou však ale ani příjemné.

Pokožka se sklonem k alergii svědí, pálí a obecně působí podrážděně po použití nevhodných produktů, nebo v reakci na faktory vnějšího prostředí ( znečištění, pyl, prací prostředky). Mnoho žen se dokonce rozhodne kosmetiku z koupelny vyřadit a přestat ji úplně používat! Pravdou ovšem je, že pleť se sklonem k alergii potřebuje pro úlevu od symptomů alergie péči v podobě speciálních přípravků.

KAŽDODENNÍ RUTINA
PRO PLEŤ SE SKLONEM K ALERGII

Čištění pleti se sklonem k alergii

Čištěním se z povrchu pleti odstraňují alergeny, proto je právě čistění pro pleť se sklonem k alergii zcela zásadním krokem. Nejlepší volbou jsou bezoplachové přípravky, které účinně odstraňují nečistoty, alergeny a dráždivé látky z povrchu kůže, aniž by oslabovaly kožní bariéru (což by vyrážku u pokožky se sklonem k alergii ještě zhoršovalo).

Odličovací čistící emulze na obličej a oči TOLERIANE byla testováno na ultracitlivé pleti se sklonem k alergii a také na citlivých očích (je ideální i pro nositele kontaktních čoček). Umožňuje vám zbavit pleť nečistot a make-upu bez intenzivního tření (což může u pleti se sklonem k alergii způsobit zarudnutí).

Čištění pleti zakončete termální vodou ve spreji.

Při péči o pleť se sklonem k alergickým vyrážkám je pro vás ideální termální voda z La Roche-Posay. Neuvěřitelně jemný, chladivý sprej s přirozeně antioxidačními účinky okamžitě zklidní kožní alergické reakce. Pokud máte pleť se sklonem k alergickým vyrážkám, mějte termální vodu vždy po ruce! Nechte ji několik minut působit a poté šetrně osušte přikládáním ručníku.

Pokračujte nanesením vysoce zklidňujícího hydratačního přípravku vhodného pro váš typ pleti.

Máte-li opravdu silně citlivou pleť, nebo pleť se sklonem k alergiím, rozhodně sáhněte po krému TOLERIANE Dermallergo. Je formulován tak, aby obsahoval absolutní minimum ingrediencí a žádné nežádoucí látky, kterým je třeba se vyhnout. Okamžitě zklidní svědění a pálení pokožky se sklonem k alergii a vytvoří ochrannou bariéru, aby zabránil dráždivým látkám pronikat do pokožky. Má-li vaše pleť tendenci být suchá, používejte krém TOLERIANE Dermallergo. Pokud máte spíše mastnou či smíšenou pleť, pak bude vaší oporou TOLERIANE Dermallergo Fluid. Mnoho žen zjišťuje, že jim výživnější textura vyhovuje spíše v zimě, zatímco na jaře a v létě upřednostňují fluidní texturu.

Bezpečnost i pro citlivé okolí očí

Přípravky pleťové péče TOLERIANE lze používat i v okolí očí, dokážou proto přinést intenzivní zklidnění a úlevu celému obličeji. Složení bylo testováno na těch typech pleti, které reagují alespoň na dva alergeny, a získalo příznivé hodnocení od 99 % žen. Snadno se roztírá a rychle se vstřebává, není třeba vmasírovat do pleti, což by mohlo potenciálně způsobit alergické kožní reakce.

VÝZNAM OBALU
U PÉČE O PLEŤ SE SKLONEM K ALERGII

Mnoho alergenů se do přípravků dostává po otevření obalu.

Při péči o pleť se sklonem k alergii je obal přípravku stejně důležitý jako samotný obsah. Je-li produkt ve skleničce nebo flakónu se šroubovacím uzávěrem, je přístupný kontaminaci alergeny (např. pylem a ostatními dráždivými látkami). Místo toho upřednostňujte balení s pumpičkou, jež uchovávají obsah v hermeticky uzavřeném prostředí.

Přípravky pleťové péče TOLERIANE Dermallergo se dodávají v technologicky propracovaném, hermeticky uzavřeném obalu. Uzavřené víčko obsahuje jednosměrný ventil, takže se produkt nikdy nevrací zpět. Díky tomu je zaručena čistota produktu během používání, není totiž kontaminován bakteriemi, dráždivými látkami nebo alergeny.

PRAVDA
NEBO MÝTUS

ALERGII MŮŽE ZPŮSOBOVAT
I KOSMETICKÝ ŠTĚTEC.

PRAVDA

Kosmetické štětce a aplikátory mohou být výraznými lapači prachu a alergenů, a proto je nutné je pravidelně čistit. Štětce čistěte hypoalergenním mýdlem nebo čisticím přípravkem na kosmetické štětce, abyste se nevystavovali zbytečnému riziku.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

NESPRCHOVAT SE
JE U ALERGICKÉ POKOŽKY ZÁSADA Č. 1

MÝTUS

Pokud se na konci dne neumyjete, ponecháváte po celou noc kůži ve styku s alergeny a dráždivými látkami, jako jsou např. pyl a nečistoty. Ty mohou narušovat ochrannou funkci kůže a způsobovat podráždění.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

U CITLIVÉ PLETI
JE KOSMETIKA VLASTNÍ VÝROBY TABU
 

PRAVDA

Přestože by to mohla být docela zábava, nájezd na kuchyň a výroba vlastních kosmetických přípravků je u pleti se sklonem k alergii velmi možnou cestou ke kožní reakci. Mnoho přírodních ingrediencí totiž může být dráždivých.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ALKOHOL MŮŽE
ALERGIE ZHORŠOVAT

PRAVDA

Alkohol může být potenciální příčinou kožní alergie. Vědci prokázali, že alkohol může zhoršovat různé alergické reakce, ať už se jedná o astma, sennou rýmu nebo různé druhy kožních vyrážek. Částečně je to způsobeno histaminem a molekulami siřičitanů, které jsou obsaženy v alkoholických nápojích.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VĚDĚLI JSTE,
ŽE...

Pokud citlivá pleť nemá vhodnou péči, je 2 až 5krát náchylnější k rozvoji lékařem diagnostikovaných kožních alergií.*

*Zdroj: FARAGE 2008 British Association of Dermatologists. British Journal of Dermatology 2008 159, str. 231–266

I NA TO MÁME
SPECIÁLNÍ ŘADU PŘÍPRAVKŮ

TOLERIANE je řada produktů určených k hydrataci, zklidnění a ochraně citlivé pleti a pleti se sklonem k alergii.

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA SLOŽENÍ
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

ZOBRAZIT VŠECHNY ČLÁNKY
O PLETI SE SKLONEM K ALERGII

placeholder KOŽNÍ ALERGIE, CITLIVÁ A REAKTIVNÍ PLEŤ
KTEROU Z NICH TRPÍTE VY?
PŘEČÍST SI VÍCE