Opalovací přípravky pro děti
a jak děti chránit
před UV zářením

Article Read Duration 6 min čtení

Dětská pokožka je poměrně citlivá, kojenci a batolata do 3 let věku by tak neměli být vystaveni přímé sluneční expozici. Ochrana v dětství a období adolescence je zcela zásadní. Nadměrné vystavení sluníčku, v krátkodobém horizontu způsobit dehydrataci, úpal a spáleniny. V dlouhodobém měřítku pak vzniká zvýšené riziko rozvoje rakoviny kůže. Toto riziko lze nicméně drasticky snížit tím, že děti naučíme správným návykům a chování na slunci: 

 

• Každé 2 hodiny na pokožku naneste v dostatečném množství širokospektrální přípravek ochrany UVA-UVB SPF 50+.
• Na pláži nebo u bazénu volte formule, které lze aplikovat i na mokrou pokožku, a to bez nutnosti osušení.
• Mezi 11:00 a 16:00 vyhledávejte stín, na pláž s sebou vezměte slunečník nebo stan.
• Nepodceňujte „nepřímou"" sluneční expozici: Pokožka je vystavena riziko, i když je zataženo, v autě, v letadle atd., UVA záření totiž proniká skrz mraky a sklo. 
• Noste pokrývku hlavy, tričko a plavky s vysokým UPF (ochranný faktor před ultrafialovým zářením).

DĚTI JE TŘEBA
PŘED SLUNCEM CHRÁNIT

Dětská pokožka je v porovnání s pokožkou dospělých mnohem křehčí, zejména pokud jde o škodlivé účinky UV záření:

  • Je tenčí, zranitelnější k hlubokému poškození buněk.
  • Systém pigmentace se stále vyvíjí, nemá tudíž obranný mechanismus, který u dospělých pomáhá pokožku chránit před UV zářením.

Pokožka mladých (především u miminek) je náchylná ke slunečním spáleninám.
K 50–80 % poškození pokožky vlivem slunce dochází během dětství a adolescence 1. Proto je bezpečnost na slunci pro děti tak důležitá, kojenci by slunci neměli být vystavováni vůbec. Je velmi důležité používat ten správný ochranný přípravek navržený pro pokožku miminek a malé děti vždy držet ve stínu, ke spálení by nikdy nemělo dojít. Přeskočit na top tipy pro ochranu dětí před sluncem.

Porozumějte nebezpečí
vystavení pokožky na slunci

SLUNEČNÍ SPÁLENINY JSOU JASNĚ PATRNÝM RIZIKEM, DOPADY VŠAK MOHOU BÝT CELOŽIVOTNÍ

Ochrana pokožky dětí není určena jen pro období prázdnin. Děti jsou vystaveny UV záření během venkovních aktivit v průběhu celého roku: piknik v parku, aktivity na hřišti, sporty atd. Na sluneční spáleniny jsou velmi citlivá zejména miminka, a to i při nepřímé sluneční expozici (v případě, že je miminko ve stínu, ale odražené sluneční záření se dostává na jejich pokožku, právě proto je sluneční ochrana zásadní). 
Poškození vlivem slunce je inkrementální a kumulativní: Lze jej přirovnat k utrácení na sluneční kreditní kartě. S každým „nákupem" (sluneční expozice) se váš „sluneční dluh” zvyšuje. To vše časem zvyšuje riziko.
Když jsou děti příliš vystaveny slunci, existují v této souvislosti krátkodobá rizika:

  • Dehydratace.
  • Úpal.
  • Bolestivé spáleniny od slunce.

Děti milují hrát si venku a my jim tuto zábavu chceme dopřát! Je však třeba, aby rodiče zůstali ostražití. Dítě si bude stěžovat na sluneční spáleniny až v momentě, kdy už pokožka byla poškozena. Více znepokojující je dlouhodobý dopad. Nadměrná expozice UV záření má za následek závažná rizika pro pokožku:

  • Urychlení stárnutí.
  • Rakovina kůže jako melanom.

Děsivý fakt: Pouhých 5 spálení od slunce doprovázené puchýři před dosažením 20 let věku může zvýšit riziko vzniku melanomu (rakovina kůže) o 80 %.2
Nepanikařte! Veškerá rizika mohou být drasticky snížena tím, že své děti naučíte, jak se správně chovat na slunci. Čtěte dále a prostudujte si praktického průvodce, který vám prozradí vše, co potřebujete vědět.

Jak chránit pokožku
vašich dětí před sluncem

NAUČTE SVÉ DĚTI, JAK SE CHOVAT NA SLUNCI, BUDOU SE TAK CHRÁNIT CELOŽIVOTNĚ

Ochrana není pouze o opalovacím krému. Naučte dnes své děti, jak se správně chovat na slunci, aktivně tak ochráníte zdraví jejich pokožky i v budoucnu. Studie provedená v Německu za účasti dětí prokázala, že vzdělávání dětí o ochraně před sluncem zvyšuje jejich správné návyky ochrany před sluncem o 500 %. Díky správným návykům budou vaše děti při pobytu na slunci více v bezpečí.
Tady je několik tipů, aby byly vaše děti více v bezpečí:

OBECNÁ OPATŘENÍ PRO OCHRANU DĚTÍ PŘED SLUNCEM

  • Mezi 11:00 a 16:00 vyhledávejte stín. Naučte své děti hrát si ve stínu, kde jim dopřejte i odpolední siestu. 
  • Naučte děti „naučte číst jejich stín"" a vysvětlete jim, aby nepobývaly na slunci, pokud je jejich stín menší než ony. 
  • Noste pokrývky hlavy s širokou krempou, anti-UV sluneční brýle a tmavé oblečení (černé triko chrání vice než bílé); ve vodě maximalizujte ochranu pomocí jednodílných či delších plavek z látky s vysokým UPF (ochranný faktor před ultrafialovým zářením).
  • Nepodceňuje „nepřímou” sluneční expozici: UVA záření může pronikat skrz mraky a sklo, pokožka je tedy vystavena riziku i v době, kdy je zataženo, jste v autě nebo v letadle.
  • Na pláž si s sebou vezměte slunečník nebo stan.
  • Ujistěte se, že děti pravidelně pijí vodu.

JAK NEJLÉPE CHRÁNIT DĚTI PŘED SLUNCEM? TADY JSOU NAŠE TOP TIPY

  • Na odhalenou pokožku používejte širokospektrální opalovací přípravek UVA-UVB SPF 50+.
  • Přípravek ochrany aplikujte často (alespoň každé dvě hodiny) a co nejvíce rovnoměrně. Nevynechávejte žádné části těla – což se může lehce stát, pokud jsou děti lechtivé a neposedné!  
  • Přípravek  také aplikujte v dostatečném množství: obecně platí, že pro ochranu celého těla je potřeba množství odpovídající golfovému míčku. 
  • Pozor na často opomíjené oblasti: uši, nos, rty, zadní strana krku, ruce a chodidla.
  • Opalovací přípravek naneste opět po koupání a nadměrném pocení.
  • Pro zajištění ochrany na pláži nebo u bazénu volte opalovací krém speciálně navržený pro aplikaci na mokrou pokožku.
  • Pro fotoprotekci, kterou můžete použít kdykoliv a kdekoliv sáhněte po formátu ANTHELIOS Pocket SPF 50+. Toto balení je malé, vejde se do kapsy a můžete jej vzít i na letiště, aniž by vadilo ostraze, Obsahuje dostatek krému pro týdenní ochranu obličeje před sluncem. S přípravky ANTHELIOS v kapse se vám již nikdy nestane, že nebudete mít po ruce vhodnou ochranu před sluncem! 
  • Ukažte dětem, jak správně aplikovat opalovací krém – jako superhrdinové!

Zjistěte více o UVA-UVB ochraně

Anthelios dermo-pediatrics
spf 50+: velmi vysoká ochrana
před sluncem
Navržená speciálně
pro kojence a batolata

Řada ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ představuje průlom v ochraně před sluncem pro miminka a malé děti starší 6 měsíců. Tyto opalovací přípravky jsou superbezpečné pro dětskou pokožku, obsahují minimum ingrediencí a nabízejí velmi vysokou, širokospektrální UVA a UVB ochranu (UVA ochrana je dvakrát přísnější než evropské standardy). Opalovací přípravky ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ obsahují Termální vodu z La Roche-Posay s antioxidačními účinky.
Všechny přípravky jsou testovány pod pediatrickou a dermatologickou kontrolou.

  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Mléko je vhodné pro malé děti.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Mléko pro kojence je navrženo pro ochranu pokožky dětí od 6 měsíců před nepřímou sluneční expozicí. Je hypoalergenní, obohaceno o máslo z karité, vhodné pro atopickou pokožku a pokožku se sklonem k ekzému miminek.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics Mléko na mokrou pokožku SPF 50+ lze aplikovat na mokrou pokožku pro zajištění neustálé ochrany na pláži nebo u bazénu.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics Sprej SPF 50+ a ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Ultralehký sprej nabízejí výbornou UV ochranu pro děti, navíc s praktickým aplikátorem.
  • Počasí může být nepředvídatelné, může vás zastihnout nepřipravené a bez fotoprotekce. Neodolatelný formát, který si můžete vzít všude s sebou ANTHELIOS Pocket SPF 50+ tyto nepředvídaelné potřeby pokryje. ANTHELIOS Pocket SPF 50+, pro děti a pro dospělé, poskytuje týdenní velmi vysokou ochranu v praktickém balení, které si můžete vzít kamkoliv s sebou.


Zjistěte více o UVA-UVB ochraně před sluncem ZDE.

Zjistěte více o sluneční expozici a problémy s pigmentací, jako jsou tmavé skvrny a těhotenská maska, klikněte ZDE.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

2 American Association for Cancer Research Press Release, May 29, 2014 https://www.aacr.org/about-the-aacr/newsroom/news-releases

Pravda
nebo mýtus?

KDYŽ JE POD MRAKEM
NENÍ TŘEBA SE CHRÁNIT

MÝTUS

Dokonce i v šedém a deštivém dni je pokožka vystavena UV paprskům, které napomáhají vzniku známek stárnutí pleti. Chcete-li plně chránit svou pokožku, používejte každodenní ochranu před slunečním zářením, nejen když je teplo a slunečno.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

SLUNCE JE PŘÍČINA
PŘEDČASNÉHO STÁRNUTÍ

PRAVDA

UVA paprsky narušují vnitřní stavební kameny pokožky, jako jsou kolagenová a elastinová vlákna. Vystavení slunci časem působí povadání a ztrátu pružnosti pleti a vrásky. UVB paprsky také stimulují nerovnoměrnou a nepravidelnou produkci pigmentu vedoucí k tmavým skvrnám. Celosvětově jsou tyto změny na pokožce známé jako foto-stárnutí.

DOZVĚDĚT SE VÍCE

TMAVÉ OBLEČENÍ JE
NA SLUNCE VHODNĚJŠÍ

PRAVDA

Tmavé a intenzivní barvy jako jsou černá, tmavě modrá, červená nebo zelená, ve skutečnosti poskytují více UV ochrany než bílé nebo světlé oděvy. Při balení na příští dovolenou si proto s sebou vemte i nějaké tmavé oblečení!
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VĚDĚLI JSTE,
ŽE...

38 % lidí se stále pravidelně nechrání před UV zářením.* Přípravky ANTHELIOS usnadňují každodenní ochranu před sluncem.

Dozvědět se více

*Zdroj: Globální zpráva o prevenci rakoviny kůže – IPSOS LRP – únor 2015

I na to máme
speciální řadu

ANTHELIOS je průkopníkem na trhu s přípravky na opalování. Širokospektrální, velmi vysoká ochrana řady Anthelios je výsledkem více než 25 let pokročilého klinického výzkumu opalovacích přípravků a pokožky s citlivostí na slunce.

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Abychom zajistili naprostou toleranci a dlouhodobou účinnost, volíme obal s nejvyšší ochranou, který obsahuje jen ty nejnutnější konzervační látky.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.