PLEŤ SE SKLONEM K ALERGII
ŘEŠENÍ A LÉČBA

Alergické reakce pokožky mohou vypadat dramaticky až děsivě (vyrážka, strupy, puchýřky, červené skvrny) a extrémně narušovat váš komfort (píchání, svědění kůže po celém těle, pocity pálení). 

Dobrou zprávou je, že v lékárně jsou volně prodejné dermokosmetické přípravky pro péči o pleť se sklonem k alergiím (v kombinaci s volně prodejnými léky a případně také s léky na předpis).

VAŠE OTÁZKY,
NAŠE ODPOVĚDI

1 quote-marks

Co znamená hypoalergenní?

Hypoalergenní jednoduše znamená, že určitý produkt (obvykle kosmetický) pravděpodobně nevyvolá žádnou alergickou reakci. Spousta značek však prohlašuje, že jejich produkty jsou hypoalergenní, aniž by jejich přípravky byly jakkoliv testovány. TOLERIANE Ultra byla testována na velmi citlivé až alergické pleti, výsledky testů skutečně prokázaly hypoalergenní vlastnosti.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Jak dlouho přetrvává kožní alergická reakce?

Doba trvání závisí na typu reakce. Urtikárie (kopřivka) by neměla trvat déle než 24 hodin. Kontaktní dermatitida může odeznívat i několik týdnů. Ekzém je chronické onemocnění, jehož léčba může trvat léta. Mírnější alergické reakce (svědění, pocity horkosti) lze rychle zklidnit pomocí termální vody ve spreji a hypoalergenního krému.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Co způsobuje vyrážku?

Vyrážka může být způsobena různými zdravotními potížemi, včetně virových infekcí, alergií nebo autoimunitních onemocnění. V případě výskytu nové vyrážky je důležité navštívit lékaře, který stanoví diagnózu. V některých případech může být vyrážka způsobena reakcí na složky obsažené v kosmetických přípravcích. Pokud výskyt vyrážky časově odpovídá používání konkrétního produktu, volte raději přípravek s hypoalergenním složením.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Co můžu udělat v případě svědivé vyrážky?

Kožní vyrážka zahrnuje kopřivku, kontaktní dermatitidu a ekzém. Se všemi těmito potížemi vám pomohou volně prodejná antihistaminika. Svědění okamžitě zklidní také aplikace termální vody. Poté posilte ochrannou kožní bariéru vaší pokožky pomocí hypoalergenního hydratačního přípravku. Pokud se svědivá vyrážka vrací či neustupuje, navštivte alergologa, který zjistí příčinu vašich reakcí.

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

PRAVDA
NEBO MÝTUS

VÁŠ ŠTĚTEC NA MAKE-UP
MŮŽE ZPŮSOBOVAT ALERGIE.

PRAVDA

Kosmetické štětce a aplikátory mohou být výraznými lapači prachu a alergenů, a proto je nutné je pravidelně čistit. Pro čištění štětců používejte hypoalergenní mýdla nebo speciální čisticí přípravky, abyste se nevystavovali zbytečnému riziku.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PRO ALERGICKOU POKOŽKU JE
NEJLEPŠÍ VYHNOUT SE SPRŠE.

MÝTUS

Pokud se na konci dne neumyjete, ponecháváte po celou noc kůži ve styku s alergeny a dráždivými látkami, jako jsou např. pyl a nečistoty. Ty mohou narušovat ochrannou funkci kožní bariéry a způsobovat podráždění.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PO DOMÁCKU VYRÁBĚNÉ PŘÍPRAVKY JSOU
PRO CITLIVOU PLEŤ TABU.

PRAVDA

Může to být sice zábava, nájezdy na kuchyň a výroba vlastních kosmetických přípravků jsou však u pleti se sklonem k alergii doslova jistotou nepříjemné kožní reakce. Mnoho přírodních složek může být totiž dráždivých.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ALKOHOL MŮŽE
ZHORŠOVAT VAŠI ALERGII.

PRAVDA

Alkohol může být potenciální příčinou kožní alergie. Vědci prokázali, že alkohol může zhoršovat různé alergické reakce, ať už se jedná o astma, sennou rýmu nebo různé druhy kožních vyrážek. Částečně je to způsobeno histaminem a molekulami siřičitanů, které jsou obsaženy v alkoholických nápojích.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

JAK PEČOVAT
PLEŤ SE SKLONEM K ALERGIÍM

Základní zásady: Při čištění platí, že čím šetrnější, tím lepší. Důležité je nepřipravit pokožku o ochrannou vrstvu lipidů. Požádejte svého lékárníka o jemné čisticí přípravky vhodné pro pleť se sklonem k alergiím. Po vyčištění zklidněte obličej termální vodou ve spreji (lze nastříkat také na vatový tampon a použít jako chladivý obklad pro SOS zklidnění). Pro doplnění rutiny péče o pleť se sklonem k alergiím sáhněte po zklidňujícím hypoalergenním krému s minimálním množstvím ingrediencí. Vaše pleť tak bude postupem času méně zranitelná.

PLEŤ SE SKLONEM K ALERGIÍM A ŽIVOUCÍ EKOSYSTÉM:
MIKROBIOM

Optimální péče o pleť se sklonem k alergiím by měla působit na neviditelnou ochrannou kožní bariéru sestávající z mikroorganismů, tzv. mikrobiom, který je pro zdraví a ochranu pokožky zcela zásadní. Pro dlouhotrvající zklidňující účinek používejte termální vodu ve spreji a ochranné krémy s jejím obsahem. Tato ingredience je totiž přírodní probiotikum, obnovuje ekosystém na povrchu pokožky a pleti přináší zklidnění, ochranu a úlevu.

V této části najdete komplexní rutiny péče o pleť se sklonem k alergii, včetně doporučení produktů pro zklidnění podráždění. Také se dočtete více o závazku značky La Roche-Posay vytvářet produkty, které budou co nejšetrnější k té nejcitlivější a alergické pleti. A na závěr, pokud se rozhodnete navštívit alergologa, poskytneme vám informace o tom, co můžete očekávat a co si před vyšetřením připravit (společně s formulářem ke stažení pro denní záznamy o alergiích).

Jak na
přecitlivělou pleť?

Toleriane Ultra Dermallergo zklidňující sérum

Nyní již lépe rozumíme tomu, jaké mechanismy mohou způsobovat reaktivní nebo citlivou pleť. Svoji roli zde sehrávají neurotransmitery, jež se nachází v nervových zakončeních na povrchu kůže. Aktivní ingredience (např. Neurosensin) působí na tyto neurotransmitery, čímž zmírňují či zcela eliminují nepříjemné pocity, s nimiž se mohou ženy s citlivou pletí potýkat. Citlivá pleť samozřejmě vyžaduje jemnou péči. K odstraňování make-upu například používejte odličovací čisticí emulzi. Přípravek nejprve naneste na ruku a poté na celý obličej. Nakonec pleť jemně odličte pomocí vatového tamponu. Od případného zánětu vám pomůže ulevit termální voda. Doporučené přípravky byly vytvořeny speciálně pro citlivou pleť, jsou dermatologicky testované a adaptované pro konkrétní typy pleti.

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

MILÍ
ČTENÁŘI

Zde uvedené informace jsou určeny pouze k obecně vzdělávacím účelům a neměly by v žádném případě nahrazovat odborné lékařské poradenství. V otázkách zdraví je nutné vždy vyhledat radu kvalifikovaného zdravotnického odborníka.