ALERGICKÁ
PLEŤ

Alergická pokožka reaguje přecitlivěle na prvky v našem okolí, kterým říkáme alergeny. Alergeny se mohou vyskytovat prakticky kdekoliv:

Pyl, potravinové alergie, léky, čisticí přípravky, nevhodná kosmetika...a to jsme stále jen na vrcholku ledovce!

VAŠE OTÁZKY,
NAŠE ODPOVĚDI

1 quote-marks

Co můžu dělat s alergickou vyrážkou?

Zchlaďte a zklidněte pokožku pomocí termální vody. Poté posilte ochrannou kožní bariéru hypoalergenním hydratačním přípravkem, který chrání pokožku při kontaktu s alergeny, jako jsou pyl nebo prací prostředky. V případě opakovaného výskytu alergické vyrážky zvažte návštěvu alergologa, který provede kožní nebo epikutánní (náplasťové) testy, aby zjistil příčinu alergických reakcí.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Co znamená, když mě svědí pokožka bez vyrážky?

Můžete mít citlivou pokožku. Na rozdíl od kožní alergie, která způsobuje vyrážku, citlivá pokožka mnohdy nevykazuje žádné viditelné příznaky. Lidé s citlivou pletí se často potýkají se svěděním, pnutím, pícháním, pálením a návaly horkosti, a to buď neustále, nebo v reakci na vnitřní či vnější spouštěče (UV záření, změny teplot, dráždivé kosmetické přípravky...).


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Co způsobuje vyrážku?

Vyrážka může být způsobena různými zdravotními potížemi, včetně virových infekcí, alergií nebo autoimunitních onemocnění. V případě výskytu nové vyrážky je důležité navštívit lékaře, který stanoví diagnózu. V některých případech může být vyrážka způsobena reakcí na složky obsažené v kosmetických přípravcích. Pokud výskyt vyrážky časově odpovídá používání konkrétního produktu, volte raději přípravek s hypoalergenním složením.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

1 quote-marks

Můžete mít alergii na vlastní kůži?

Být alergický na svou vlastní kůži je v podstatě nemožné. Jediný případ, kdy k takové situaci může dojít, je při alergii na slunce, kdy UV záření mění kožní substanci a způsobuje tak alergickou reakci.


Dozvědět se více

BYLY PRO VÁS TYTO INFORMACE UŽITEČNÉ?

PRAVDA
NEBO MÝTUS?

OVOCE A ZELENINA
NIKDY NEZPŮSOBUJÍ ALERGIE.

MÝTUS

Některé druhy ovoce a zeleniny mohou obsahovat vysokou hladinu sloučenin, které se nazývají salicyláty (vyskytují se také v aspirinu). U osob citlivých na salicyláty mohou potraviny s vysokým obsahem těchto sloučenin zhoršit symptomy alergie: např. sennou rýmu, astma, ekzém a kožní reakce.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PRO ALERGICKOU POKOŽKU JE
NEJLEPŠÍ VYHNOUT SE SPRŠE.

MÝTUS

Pokud se na konci dne neumyjete, ponecháváte po celou noc pokožku ve styku s alergeny a dráždivými látkami, jako jsou např. pyl a nečistoty. Ty mohou narušovat funkci kožní bariéry a způsobovat podráždění.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PO DOMÁCKU VYRÁBĚNÉ PŘÍPRAVKY JSOU
PRO CITLIVOU PLEŤ TABU.

PRAVDA

Může to být sice zábava, nájezdy na kuchyň a výroba vlastních kosmetických přípravků jsou však u pleti se sklonem k alergii doslova jistotou nepříjemné kožní reakce. Mnoho přírodních složek může být totiž dráždivých.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ALKOHOL MŮŽE
ZHORŠOVAT VAŠI ALERGII.

PRAVDA

Alkohol může být potenciální příčinou kožní alergie. Vědci prokázali, že alkohol může zhoršovat alergické reakce, ať už se jde o astma, sennou rýmu nebo různé druhy kožních vyrážek. Částečně je to způsobeno histaminem a molekulami siřičitanů, které jsou obsaženy v alkoholických nápojích.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VŠE
O KOŽNÍCH ALERGIÍCH

Alergie mohou postihovat různé části těla, my se nyní zaměříme pouze na ty kožní. Klasický typ kožní alergické reakce se nazývá kontaktní dermatitida. V tomto případě se alergen dostává do přímého kontaktu s pokožkou (např. niklové náušnice), proniká ochrannou kožní bariérou a spouští imunitní odpověď, která končí alergickou reakcí. Jaké jsou typické příznaky kontaktní dermatitidy? Červená vyrážka, svědění, pálení, odlupování šupinek kůže, někdy dokonce krvácení. Odeznívání alergických kožních reakcí může trvat týdny. Nepropadejte však panice, některé druhy hypoalergenní kosmetiky jsou k dostání v lékárně.

JAKÝ DOPAD MAJÍ
ALERGIE NA POKOŽKU

Kožní alergické reakce se neomezují pouze na kontaktní dermatitidu. Pokožka je prvním místem, na kterém se alergie projevuje, a 80 % alergií má dopad na kůži.* To je – vyjma kontaktní dermatitidy – způsobeno tím, že kožní alergie mohou vyvolávat také léky, které užíváme, jídlo, které jíme (např. oříšky), nebo okolní prostředí (např. pyl, srst domácích mazlíčků). Jaké jsou typické symptomy kožní alergie? Kůže je často narušena vyrážkou, pupínky a záněty spojenými se svěděním kůže po celém těle, pálením, pocity horka či bodání. Pokud vám navíc neustále teče z nosu, pravděpodobně bude červená a podrážděná také kůže na něm. V případě, že u vás propuká kožní alergie, je první místo, kam byste měli zamířit, lékárna. Volně prodejná antihistaminika společně s hypoalergenními přípravky péče o pokožku by vám měly přinést rychlou úlevu.

„V této části zjistíte, jaký je rozdíl mezi citlivou, reaktivní a alergickou pletí. Podělíme se s vámi o odborné tipy, jak zamezit alergickým reakcím, včetně účinných řešení pro pleť se sklonem k alergii.“
*Alergická nebo intolerantní pleť. Francie a Německo. A+A. Únor 2009

NOVÝ
LIPIKAR BALZÁM AP+M

Pro suchou pokožku a pokožku se sklonem k atopickému ekzému!

Proč vznikají
kožní onemocnění?

Kožní mikrobiom je shluk bakterií, který si kožní ekosystém pěstuje, aby odolal nejrůznějším škodlivým vlivům.

NÁŠ ZÁVAZEK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní právní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulová alergická reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
A VE SPRÁVNÉ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.
laroche posay závazek k bezpečnosti citlivá pleť modelka miminko

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

MILÍ
ČTENÁŘI

Zde uvedené informace jsou určeny pouze k obecně vzdělávacím účelům a neměly by v žádném případě nahrazovat odborné lékařské poradenství. V otázkách zdraví je nutné vždy vyhledat radu kvalifikovaného zdravotnického pracovníka.