Proč vznikají vrásky na čele a jak proti nim bojovat?

Article Read Duration 4 min čtení

Vrásky jsou přirozenou součástí procesu stárnutí, ale některé typy vrásek se mohou objevit dříve než jiné. Jedním z nejčastějších typů jsou vrásky na čele, které mohou způsobit to, že budete vypadat starší a unavenější, než ve skutečnosti jste.

Existuje mnoho důvodů, proč vznikají vrásky na čele, a my vám zde prozradíme ty nejlepší tipy a způsoby, které vám pomohou předcházet a zmírnit jejich výskyt.

Ať už chcete vráskám na čele předcházet nebo se jich zbavit, nyní vám nabízíme ty nejlepší informace a odborné rady.

Důvody pro vznik vrásek na čele

Stres, vystavení UV záření, genetika, kouření, špatná životospráva, a také určité výrazy obličeje mohou způsobovat vrásky na čele.

Při stresu se nám svrašťuje obočí a stahují se svaly čela, což nakonec může vést k vráskám. UV paprsky může také poškodit kolagenová a elastinová vlákna naší pokožky, zatímco genetika, kouření a nekvalitní strava mohou způsobovat zánět a oxidativní stres. A v neposlední řadě, když je pokožka suchá a ztrácí pružnost, díky dehydrataci mohou vznikat vrásky.

Naštěstí existují způsoby, jak vráskám předcházet a bojovat s nimi. Každodenní používání opalovacího krému je nezbytné pro ochranu pokožky před škodlivým UV zářením. Zůstat hydratovaný, jíst výživnou stravu a používat krémy a séra proti vráskám může také pomoci snížit výskyt vrásek a zabránit jejich další tvorbě a prohlubování.

Pokud tedy hledáte účinný způsob, jak udržet vrásky na uzdě, nehledejte dál. Jednoduché změny životního stylu a používání správných produktů mohou vést k udržení mladistvého vzhledu.

Několika proaktivními kroky k ochraně pleti před stárnutím si můžete udržet zářivou pleť po mnoho let.

 

Vrásky na čele od stresu

Časté jsou vrásky na čele způsobené stresem, kdy se čelní sval opakovaně napíná a stahuje kvůli úzkosti, obavám a dalším stresorům. Právě tyto kontrakce mohou časem zanechat stopy v podobě vrásek na čele, mezi obočím a na spáncích. Pro prevenci nebo redukci vzniku stresových vrásek se doporučuje praktikovat relaxační techniky, cvičit, zdravě se stravovat a používat hydratační a opalovací krémy.

Tyto praktiky vám mohou pomoci uvolnit se a zmírnit napětí ve svém těle, čímž se minimalizuje možnost vzniku vrásek. Kromě toho můžete zkusit používat i antistresové produkty jako jsou esenciální oleje nebo aromaterapeutické svíčky, které vám mohou dopomoci k nalezení klidu. Tím, že podniknete tyto kroky ke kontrole úrovně stresu, můžete si udržet pokožku hladší a zpomalit výskyt vrásek.

antiage

 

Expozice UV záření

 

Nadměrné vystavování se ultrafialovým (UV) paprskům bývá jedním z hlavních příčin vrásek na čele. Sluneční paprsky pronikají do pokožky a způsobují tak vznik vrásek a jemných linek. Chronická expozice UV záření může navíc způsobit ztrátu pružnosti pokožky a její ztenčení, což zvyšuje problém jemných vrásek. Je proto klíčové přijmout vhodná opatření k ochraně pokožky a zabránit tak vzniku těchto nevzhledných vrásek.

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zabránit poškození tváře způsobenému UV zářením, je nosit klobouky a kšilty, které zajistí, že naše pokožka bude plně chráněna. Použití kvalitního opalovacího krému s ochranným slunečním faktorem (SPF) 30 nebo vyšším navíc poskytuje další vrstvu ochrany před slunečními paprsky. Zásadní je také vyhýbat se nadměrné expozici přímého slunečního záření v nejintenzivnějších hodinách dne, kdy jsou paprsky nejsilnější. Dodržování těchto opatření může významně snížit riziko vzniku vrásek na čele a dalších příznaků poškození kůže.

Tipy, jak na vrásky na čele

Pokud jde o snížení výskytu vrásek na čele, existuje několik přístupů, které stojí za to vyzkoušet. Správná péče o pleť je zásadní pro to, abyste se vyhnuli vráskám. To také znamená pít hodně vody. Dostatečná hydratace v kombinaci s výživnými potravinami je zásadní pro prevenci vrásek. Kromě toho může mnoho produktů a ošetření pleti pomoci redukovat již vzniklé vrásky a zabránit tvorbě nových.

Anti age

 

Abyste zlepšili vzhled těchto nepříjemných známek stárnutí, můžete vyzkoušet tyto praktické triky:

1. Aby byla vaše pokožka jemná a hydratovaná, používejte hydratační přípravky.

2. Vyhněte se tření nebo nadměrnému tlačení na pokožku čela, protože právě to může zvýšit výskyt vrásek.

3. Abyste zpevnili svaly čela a snížili výskyt vrásek, provádějte obličejové cviky.

4. Kromě toho používejte krémy proti vráskám, které obsahují kvalitní ingredience, jako je retinol, kyselina hyaluronová nebo vitamín C, které mohou pomoci zlepšit vzhled pleti.

A samozřejmě doporučujeme ten nejlepší výběr přípravků, které předcházejí a zlepšují vzhled pleti.

Péče pro prevenci vrásek na čele

V La Roche-Posay chápeme, jak je pro vás důležité pečovat o pokožku obličeje. Proto jsme vyvinuli účinné produkty péče o pleť pro prevenci vrásek na čele, oblasti neustále vystavené svalové kontrakci. Naše produkty pro prevenci vrásek na čele obsahuje vysoce kvalitní ingredience a inovativní technologie, které pomáhají redukovat výskyt stávajících vrásek a předcházejí jejich budoucímu výskytu. Naše produkty jsou navíc dermatologicky testovány, aby byla zajištěna maximální účinnost a bezpečnost pro všechny typy pleti.

Používáme ty nejlepší aktivní ingredience jako je retinol, vitamín A, který stimuluje tvorbu kolagenu a redukuje jemné linky a vrásky. Sérum Pure Vitamin C10 je vynikající volbou pro každého, kdo chce začlenit retinol do své rutiny péče o pleť, aby napravil známky stárnutí a rozjasnil pleť.

 

Pro intenzivnější ošetření zvažte použití krému nebo séra proti vráskám doporučovaného dermatologem, který byl řádně klinicky testován:

  1. Sérum La Roche-Posay Hyalu B5 obsahuje vysokou koncentraci kyseliny hyaluronové, která pomáhá hydratovat a vyhlazovat pokožku a redukovat výskyt vrásek.
  2. Taktéž naše Sérum La Roche_Posay Retinol + Vitamin B3 je skvělou volbou, protože kombinuje retinol s niacinamidem a pomáhá tedy kromě redukce vrásek zlepšit i textury pleti. Je důležité jej aplikovat na noc a frekvenci používání postupně zvyšovat. Navíc se vždy s jeho používáním doporučuje natírat se během dne ochranným krémem s SPF.
  3. Sérum Pure Vitamin C10 obsahuje čistý vitamin C, kyselinu salicylovou a kyselinu hyaluronovou. Pomáhá zlepšit jas a texturu pokožky, která s jeho používáním bude vypadat hladší, bude hydratovaná a zářivá.

 

Opalovací krém, který pomáhá eliminovat vrásky na čele

 

Abyste zajistili, že vaše pokožka bude nadále vypadat zdravě a mladistvě, je nezbytné podniknout správné kroky k prevenci a vyhlazení vrásek na čele. Výběr správného opalovacího přípravku a jeho každodenní používání je prvním krokem. Při výběru se ujistěte, že obsahuje aktivní ingredience vyživující pokožku, jako je niacinamid a kyselina hyaluronová, a také antioxidanty jako je vitamín C. Nezapomeňte si také zkontrolovat rating SPF produktu a vybrat si ten, který vyhovuje potřebám vaší pleti. Ujistěte se, že jste dostatečně chráněni před ultrafialovým (UVA i UVB) zářením. Nakonec se ujistěte, že nanášíte opalovacím přípravek dostatečně pravidelně, zejména pokud trávíte dlouhou dobu venku. Toto jsou účinné kroky, jak na vrásky na čele.

Séra proti vráskám doporučovaná dermatology

S věkem se na pokožce obličeje začínají objevovat vrásky a záhyby. Naštěstí existují různé způsoby, jak vrásky odstranit a předcházet jim. Používání sér proti vráskám, které jsou doporučovány dermatology, je jedním z nejspolehlivějších způsobů, jak zmírnit projevy těchto známek stárnutí.

Sérum Retinol + Vitamin B3

Retinol B3 Sérum

Naše koncentrované sérum na obnovu pleti, proti hlubokým vráskám, fotostárnutí a nerovnoměrnému tónu pleti je jedním z našich nejoblíbenějších anti-age a vyhlazujících produktů, kombinující retinol a vitamín B3.

Retinol aktivuje produkci kolagenu, pomáhá redukovat vrásky. Pomáhá také urychlit regeneraci buněk, díky čemuž se zlepšuje tón a textura pokožky. Niacinamid neboli vitamin B3 je silný antioxidant protizánětlivými účinky se schopností posilovat kožní bariéru. Tyto dvě složky dělají ze séra Retinol B3 impozantní zbraň proti vráskám.

Také se velmi snadno používá a lze jej aplikovat ve dne i v noci bez rizika ucpaných pórů a vzniku vyrážek. Kromě schopnosti bojovat proti vráskám také pomáhá podporovat celkové zdraví pokožky a dodává jí mladistvější a zářivější vzhled.

 

Sérum Pure Vitamin C10

Pure vitamin C10 Sérum

Toto je bezpochyby jedno z nejlepších sér proti vráskám. Obsahuje vysokou koncentraci čistého vitamínu C, u kterého bylo prokázáno, že zbavuje pleť vrásek a zlepšuje tón, zářivost a texturu pleti. Sérum obsahuje také kyselinu salicylovou, která napomáhá exfoliaci a vyhlazení pokožky. Díky tomu budete mít zajištěn sametový, nemastný finiš.

Pro ideální výsledky se doporučuje následující postup:

Aplikujte ráno na obličej a krk, vyhněte se očnímu okolí. Používejte spolu s přípravky s vysokou ochranou SPF.

Vitamín C, silný antioxidant, chrání pokožku před poškozením způsobeným vnějšími agresory a UV zářením. Sérum obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která hydratuje a vyplňuje pokožku, snižuje viditelnost jemných linek a vrásek. Při pravidelném používání dokáže tento přípravek zaručit hladkou, mladistvě vypadající pleť.

Pokud se rozhodnete pro toto sérum, brzy zjistíte, jak lehké, rychle se vstřebávající a k pokožce šetrné složení má. Na rozdíl od jiných sér, která někdy zanechávají mastný nebo lepkavý pocit, se toto sérum rychle vstřebává a zanechává pokožku jemnou a příjemnou na dotek.

Poznejte jeho účinnost sami. Tento produkt je klinicky testován a mnoho uživatelů potvrzuje, že zaznamenali jasné zlepšení během několika týdnů.

 

Sérum Hyalu B5 s kyselinou hyaluronovou

Hyalu B5 Sérum

Toto je další skvělé sérum, protože kombinuje kyselinu hyaluronovou s vitamínem B5, což pomáhá obnovovat a rehydratovat přirozenou kožní bariéru. Kyselina hyaluronová redukuje vrásky, vyplňuje pokožku, zvyšuje její objem a pružnost, zatímco vitamín B5 pomáhá zlepšit proces obnovy pokožky. Navíc jeho složení s optimální tolerancí je klinicky testováno i na citlivé pokožce a zároveň testováno spotřebiteli pro maximální účinnost.

Pro dosažení těch nejlepších výsledků doporučujeme používat sérum v kombinaci s dalšími produkty proti stárnutí pleti jako jsou krémy s obsahem vitamínu C a retinolu.

Nejlepší způsob použití:

1. Doporučujeme sérum aplikovat jednou denně, ráno nebo večer.

2. Vmasírujte malé množství séra do pokožky čela a dalších oblastí s výskytem vrásek.

Při pravidelném používání pomáhá sérum La Roche-Posay Hyalu B5 snižovat výskyt vrásek a dalších známek stárnutí pleti a zanechává pokožku hladší a zářivější.

 

Pure Niacinamide 10 Sérum

Pure Niacinamide 10 Sérum

Pure Niacinamide 10 Sérum je fantastickou volbou pro korekci všech typů skvrn, pro řešení problémů s hyperpigmentací a nerovnoměrným tónem pleti. Obsahuje 10% čistý niacinamid, Phe-Resorcinol a HEPES.

Čistý niacinamid je klíčovou aktivní ingrediencí a má protizánětlivý účinek, koriguje a zabraňuje vzniku tmavých skvrn a hyperpigmentace způsobené zánětem. Phe-Resorcinol má depigmentační účinek, koriguje skvrny a vyrovnává tón pleti. A v neposlední řadě obsažený HEPES s exfoliačním účinkem zlepšuje texturu pokožky a odstraňuje povrchové skvrny.

Doporučuje se následující způsob použití: Aplikujte ráno a večer na obličej, dekolt a ruce.

Má hydratační a rychle se vstřebávající texturu se sametovým, nemastným finišem. Je hypoalergenní, nekomedogenní, vhodný pro všechny typy pleti včetně mastné.

Co stojí za tímto sérem? Zánět je běžným spouštěčem všech pigmentových poruch a vede k nadměrné produkci melaninu. Proto 10% čistý niacinamid účinně bojuje proti všem typům skvrn a problémům s hyperpigmentací způsobenými zánětem.

Doporučované krémy proti vráskám

Který krém proti vráskám byste měli používat? Existují některé, které vykazují lepší výsledky než jiné? Můžete je všechny používat stejným způsobem? Nebojte se, protože jsme vám poskytli seznam nejlepších krémů a sér proti vráskám od La Roche-Posay, které můžete najít ve vaší nejbližší lékárně. Starat se o sebe nebylo nikdy tak snadné.

Hyalu B5 Rich Care

Hyalu B5 Vyživující koncentrovaná péče proti vráskám

Pro hlubokou hydrataci a ochranu je La Roche-Posay Hyalu B5 Rich Care perfektní volbou. Jeho složení obsahuje kyselinu hyaluronovou pro hydrataci a redukci vrásek, termální vodu La Roche-Posay pro zklidnění pokožky a vitamín B5 pro obnovu kožní bariéry. Tento krém je ideální pro zajištění dlouhodobé hydratace, přičemž redukuje výskyt vrásek a jemných linek.

Další obsah, který by vás mohl zajímat

placeholder 5 tipů pro zachování
mladistvého vzhledu citlivé pleti
Dozvědět se víc
placeholder Nepotřebujete oheň,
aby vaše pleť zářila
Dozvědět se víc
placeholder JAK SE ZBAVIT 
HYPERPIGMENTACE
Dozvědět se víc

I NA TO MÁME
SPECIÁLNÍ ŘADU PŘÍPRAVKŮ

Pravda nebo mýtus

VAŠE DIETA NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO
SE STÁRNUTÍM VAŠÍ PLETI

MÝTUS

Vyvážená strava plná antioxidantů (bobule, jablka, brokolice atd.), esenciálních mastných kyselin, stopových prvků a následování zdravého životního stylu skutečně pomáhají vaší pokožce vypadat mladě.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ČIŠTĚNÍ PLETI JE KLÍČOVÉ
V RÁMCI RUTINY PROTI STÁRNUTÍ

PRAVDA

Čištění odstraní nejen make-up, ale také všechny nečistoty nahromaděné během dne, jako jsou znečištění, maz a pot. Výrobky pro péči o pleť jsou nejúčinnější na čistou pokožku. Bez tohoto zásadního kroku by nečistoty ucpaly póry a dusili pokožku, což by bránilo účinným látkám obsaženým ve vašem produktu v péči o vaši pleť.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PROPUKNUTÍ EKZÉMU
MŮŽE 
ZPŮSOBIT STRES.

PRAVDA

Nedokážeme vysvětlit proč, ale odborníci potvrdili, že emoce, šok a stres mohou hrát u propuknutí ekzému významnou roli. Nicméně je také známo, že atopický ekzém je onemocnění genetického původu. Je-li u vás spouštěčem stres, zaměřte se na techniky jeho zvládání, trénujte například mindfulness.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

OVOCE A ZELENINA
NIKDY NEZPŮSOBUJÍ ALERGIE.

MÝTUS

Některé druhy ovoce a zeleniny mohou obsahovat vysokou hladinu sloučenin, které se nazývají salicyláty (vyskytují se také v aspirinu). U osob citlivých na salicyláty mohou potraviny s vysokým obsahem těchto sloučenin zhoršit symptomy alergie: např. sennou rýmu, astma, ekzém a kožní reakce.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

NÁŠ ZÁVAZEK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní právní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulová alergická reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
A VE SPRÁVNÉ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.
laroche posay závazek k bezpečnosti citlivá pleť modelka miminko

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.