Atopický ekzém u dětí:
jak ho zvládnout
ve škole

Article Read Duration 3 min čtení

Dlouhý den ve škole může být pro děti, které trpí ekzémem, extra náročný. Mnoho podnětů z okolí jim může vyvolat záchvaty svědění, což může vést ke snížení jejich koncentrace. Zde jsou naše nejlepší tipy na zvládnutí ekzému ve škole:

 

•  volte několik vrstev, které lze sundat, pokud bude příliš horko, aby se pokožka nepřehřála 

•  pot může svědit, dávejte tedy pozor během tělocviku

•  vybírejte volné oblečení, mějte u sebe kapesníky nebo ručník na osušení.

Škola: extra výzva
pro děti s ekzémem

Pro mnoho dětí může být škola zdrojem smíšených pocitů. Mohou se družit a přátelit, bavit se o přestávkách a v době oběda, ale také musí věnovat hodiny studiu. Pro děti s atopickým ekzémem může být dlouhý pobyt ve škole náročnější než pro ostatní děti. Mají zde kamarády a zábavu, ale také se musí soustředit na učení. Ve škole jsou vystaveny mnoha spouštěčům, které mohou způsobit vzplanutí ekzému a tím snížit jejich možnost soustředění na výuku. 🙁

Zde je několik jednoduchých rad, jak pomoci dětem a nedovolit atopickému ekzému, bránit v rozvoji jejich dovednostem.

Zlaté pravidlo č. 1:
DBEJTE, ABY DĚTI U SEBE MĚLY STÁLE TYČINKU PROTI SVĚDĚNÍ SUCHÉ POKOŽKY


PODRÁŽDĚNÍ VYVOLANÉ SUCHOU POKOŽKOU SE MŮŽE OBJEVIT I VE ŠKOLE, TAK BUĎTE PŘIPRAVENI

Všechny děti s ekzematickou pokožkou potřebují mít ve své školní tašce něco víc než jenom učebnice a penál. Potřebují mini ochránce proti svědění, který se dostane kamkoliv: LIPIKAR ECZEMA MED je řešením i pro malé děti s ekzematickou pokožkou ve školce. Je to šikovný krém ve formě tyčinky a děti zvládají použití skvěle!! Mohou mít tento přípravek stále při ruce, v tašce nebo kapse a použít kdykoliv, když budou cítit potřebu. Včasné použití zamezí škrábání a vzplanutí atopickému ekzému. LIPIKAR ECZEMA MED je řešením i pro malé děti s ekzematickou pokožkou ve školce. Je to šikovný krém ve formě tyčinky a děti zvládají použití skvěle!

Zlaté pravidlo č. 2:
VOLTE OBLEČENÍ PROTI PŘEHŘÍVÁNÍ VE TŘÍDĚ!


ATOPICKÝ EKZÉM SE ZHORŠUJE V HORKÉM PROSTŘEDÍ.

Ve třídách může být někdy horko a dusno, kvůli čemuž může atopický ekzém děti více svědit. Vysoké teploty mohou být spouštěčem atopického ekzému. Ujistěte se, že vaše dítě nosí pod svetrem tričko, aby si mohlo sundat dostatek oblečení, když mu bude příliš teplo. Nejlepší pokojová teplota je kolem 20 stupňů. Domluvte se s učitelem, aby pomohl a teplotu reguloval.

Zlaté pravidlo č. 3:
PŘIPRAVTE SE I NA PŘESTÁVKY!


ATOPICKÝ EKZÉM MŮŽE PROPUKNOUT I NA HŘIŠTI.

Přestávka by měla být příležitostí k zábavě, ale se vším tím pobíháním kolem a vzdušnými alergeny (pyl), může kůže začít svědit. Připomeňte dětem, aby měly hojivou tyčinku v kapse, pokud by potřebovaly svědění ihned zastavit. Berte to jako krém na ekzém pro děti v každém věku, který mohou nosit všude s sebou.

Zlaté pravidlo č. 4:
BUĎTE OBZVLÁŠTĚ OPATRNÍ BĚHEM TĚLOCVIKU!


ATOPICKÝ EKZÉM U DĚTÍ MŮŽE VZPLANOUT BĚHEM CVIČENÍ

Během tělocviku, když je dětem horko, je může pokožka hodně svědit. Pot může být spouštěčem, proto se ujistěte, že děti nosí na tělocvik volné oblečení a mají s sebou malý ručník nebo kapesník, kterým si osušují kůži, když se zpotí.

Pro více informací o ekzému a sportu klikněte ZDE.

Klikněte ZDE a objevte LIPIKAR, kompletní řadu přípravků dermatologické péče
pro pokožku náchylnou k ekzému.

 

Pravda
nebo mýtus?

ŠKRÁBÁNÍ EKZÉMU
POMÁHÁ PROTI SVĚDĚNÍ.

MÝTUS

Škrábání spouští začarovaný kruh atopie: nehty narušují už tak křehkou pokožku, do které následně proniká více alergenů a dráždivých látek, což vede k ještě většímu svědění a poškození kůže. LIPIKAR Baume AP+ doplňuje povrchové lipidy pokožky, pomáhá oddálit akutní fáze ekzému a až o polovinu zmírňuje svědění pokožky během noci.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ATOPICKÝ EKZÉM
ČASEM VYMIZÍ.

PRAVDA

U některých dětí atopický ekzém vymizí za několik měsíců, u jiných trvá roky. Polovina dětí, které jako batolata trpěly atopickým ekzémem, se vyléčí do věku pěti let. V některých případech přetrvává atopický ekzém do dospělosti, nelze to však předvídat. Na ekzém neexistuje léčba, která by zajistila úplné vyléčení, ale vhodnou péčí jej lze regulovat.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

STRAVA MŮŽE
EKZÉM ZHORŠOVAT.

PRAVDA

Některé potraviny mohou působit jako spouštěče propuknutí ekzému. Domníváte-li se, že u vás nebo vašeho dítěte ekzém zhoršují některé potraviny, navštivte lékaře. Ten může provést krevní a kožní testy, aby zjistil, zda je dítě alergické na některé potraviny (zejména pak na arašídy, mléko, sóju, pšenici, ryby a vejce).
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VĚDĚLI JSTE,
ŽE...

ZE VŠECH ONEMOCNĚNÍ MÁ ATOPIE 2. NEJVYŠŠÍ DOPAD NA KVALITU ŽIVOTA, ZÉJMENA PROTOŽE OVLIVŇUJE KVALITU SPÁNKU.

Dozvědět se více

Zdroj: Komparativní studie korelace mezi kvalitou života dětí s onemocněním kůže a dětí s jiným dětským chronickým onemocněním. P. E. Beattie* a M. S. Lewis-Jones. Dermatologické oddělení, nemocnice Ninewells, Dundee DD1 9SY, U.K. *Royal Hospital for Sick Children, Yorkhill, Glasgow, U.K.

I na to máme
speciální řadu

LIPIKAR je č.1 v Evropě v oblasti péče o tělo a hygieny pro citlivou, velmi suchou pokožku a pokožku se sklonem k atopii. Doporučováno dermatology. 

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

OCHRANA SLOŽENÍ
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.