Ekzém u dětí:
jak zvládnout atopickou pokožku během sportování

Article Read Duration 3 min čtení

Zvládání atopického ekzému během sportu:

 

• při plavání naneste před vstupem do vody krém pro kůži se sklonem k atopii a jakmile bude vaše dítě z vody venku, osprchujte ho a naneste znovu přípravek LIPIKAR Balzám AP+M

• u sportů, které vyžadují specifickou výstroj, naneste tělový krém vhodný pro kůži se sklonem k atopickému ekzému před oblékáním a pod výstroj dítěti oblečte bavlněné tílko nebo tričko

• snažte se, aby se vyhnulo přílišnému horku a pocení

• mělo by vědět, kdy je čas si oddechnout

• mějte pro své dítě LIPIKAR ECZEMA MED stále v kapse.

 

Je váš potomek basketbalový hráč, disko tanečník nebo mistr kung-fu? Je tolik sportů, které si může užít, ale cvičení může být spouštěčem atopického ekzému, kožní vyrážky a vzplanutí, které svědí. Říkáme, že pokožka náchylná k atopii by nikdy neměla překážet tomu, aby se děti bavily a sportovaly, takže tady je rychlý návod, jak používat správný krém a starat se o dětskou pleť jako šampion!

ŠPLOUCH!
PLAVÁNÍ MIMINEK A DĚTÍ S ATOPICKOU POKOŽKOU

POUŽIJTE KRÉM NA ATOPICKOU POKOŽKU PŘED A PO PLAVÁNÍ

Není nad to plavat ve vodě jako rybka. Ale je potřeba trochu péče, protože jak bazén, tak mořská voda mohou kůži náchylnou k atopickému ekzému potrápit. Než se vaše dítě do vody ponoří, natřete jej krémem LIPIKAR Balzám AP+M. A potom, až z vody vyleze, jej osprchujte a znovu naneste balzám na vyrážky. 

SPORTOVNÍ DRESY A ATOPICKÝ EKZÉM U DĚTÍ

VYBERTE MU SPRÁVNOU VÝSTROJ, ABYSTE ZABRÁNILI TVORBĚ KOŽNÍCH VYRÁŽEK, KTERÉ SVĚDÍ

Pokud hraje fotbal, chodí na judo, balet atd., možná bude muset nosit dres či speciální oblečení. Tyto oděvy jsou často vyrobeny z polyesteru (a ne z prodyšného přítele pokožky, bavlny), což může vyvolávat pocity svědění. Takže vždy naneste krém pro pokožku náchylnou k atopickému ekzému, než si dres obleče. A zkuste dětem oblékat bavlněné tílko nebo tričko pod vše, co není z bavlny, abyste kůži chránili.

JAK SE POTIT,
KDYŽ MÁ ATOPICKOU DERMATITIDU

POT MŮŽE ZHORŠIT ATOPICKOU POKOŽKU

Ať už si vybere jakýkoliv sport, ujistěte se, že se zahřívá hezky pomalu. Příliš rychlé zahřátí může být totiž spouštěčem vzplanutí ekzému. Dbejte na krátké přestávky, během nichž může pít vodu a zchladit se. Skvělým tipem je osvěžit pokožku během přestávek Termální vodou v rozprašovači! Pot může být také spouštěčem, pokud zůstane na kůži příliš dlouho. Opláchněte potomka ve vlažné sprše (cca 32°C po dobu 5–10 minut), pokožku osušte bavlněným ručníkem a nezapomeňte poté nanést balzám nebo krém na kůži náchylnou k atopickému ekzému.

ATOPICKÝ EKZÉM U DĚTÍ A SPORT:
KDY JE NEJLEPŠÍ
DÁT SI PAUZU


BĚHEM AKUTNÍHO VZPLANUTÍ POKOŽKY S ATOPII JE NEJLEPŠÍ SE SPORTEM NA CHVÍLI PŘESTAT

Sport a cvičení jsou báječné pro zdraví i štěstí dětí. Ale občas je nejlepší povzbuzovat kamarády ze střídačky. Kdy?

  • V nejteplejších a nejchladnějších dnech roku.
  • Pokud došlo k zanícení atopické pokožky.
  • Když se poškrábali tak moc, že mají kůži krvavě zarudlou.
  • Pokud je ekzém v akutní fázi (několik super svědivých dní).

KRÉM NA CESTY PRO ATOPICKOU POKOŽKU MIMINEK A DĚTÍ

KRÉM V TYČINCE LZE POUŽÍT KDEKOLIV

Ať už provozují jakýkoliv sport, mějte pro ně LIPIKAR ECZEMA MED vždy u sebe v kapse. Jedná se o superúčinný specializovaný krém ve formě tyčinky pro pokožku náchylnou k atopickému ekzému vhodný pro miminka i děti. Jakmile začne pokožka svědět, místo poškrábání použijte tyčinku, aplikací na kůži okamžitě zklidní svědění hned v jeho zárodku!

Nikdy nedovolte, aby atopický ekzém stál v cestě a chuti ke sportu. Najděte způsob, jak to vyřešit. Existuje mnoho možností, jak nepříjemné situace překonat nebo alespoň zmírnit. Sportovním šampionem lze být i s atopickou pokožkou.

Pravda
nebo mýtus?

PROPUKNUTÍ EKZÉMU
MŮŽE 
ZPŮSOBIT STRES.

PRAVDA

Nedokážeme vysvětlit proč, ale odborníci potvrdili, že emoce, šok a stres mohou hrát u propuknutí ekzému významnou roli. Nicméně je také známo, že atopický ekzém je onemocnění genetického původu. Je-li u vás spouštěčem stres, zaměřte se na techniky jeho zvládání, trénujte například mindfulness.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ŠKRÁBÁNÍ EKZÉMU
POMÁHÁ PROTI SVĚDĚNÍ.

MÝTUS

Škrábání spouští začarovaný kruh atopie: nehty narušují už tak křehkou pokožku, do které následně proniká více alergenů a dráždivých látek, což vede k ještě většímu svědění a poškození kůže. LIPIKAR Baume AP+ doplňuje povrchové lipidy pokožky, pomáhá oddálit akutní fáze ekzému a až o polovinu zmírňuje svědění pokožky během noci.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ATOPICKÝ EKZÉM
MŮŽE BÝT NAKAŽLIVÝ.

MÝTUS

Atopická dermatitida neboli ekzém je dědičné onemocnění, které není nijak nakažlivé. Léčba symptomů atopického ekzému spočívá v nahrazení mýdla jinými přípravky, používání emoliencií a lokální aplikaci kortikosteroidů.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

NÁŠ ZÁVAZEK
K BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulové alergické reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
VE SPRÁVNÉ AKTIVNÍ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ
 PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Abychom zajistili naprostou toleranci a dlouhodobou účinnost, volíme obal s nejvyšší ochranou, který obsahuje jen ty nejnutnější konzervační látky.