NEJLEPŠÍ RITUÁL PÉČE
O CITLIVOU PLEŤ

Article Read Duration 7 min čtení

Pokud máte citlivou pokožku, je důležité vědět, které produkty jsou pro ni vhodné, a kterým je lepší se vyhnout. Vyhýbejte se například "škodlivým" látkám, jakými jsou parfemace, barviva, lanolin a alkohol, zkuste produkty nejprve otestovat na malé části vašeho těla (například na ruce) a vyhledávejte vzduchotěsná balení, která udržují perfektní stav obsahu. 

 Nezbytností je také pravidelná péče o citlivou pleť:

• Jemně vyčistěte pleť pomocí micelární vody. Vyhnete se tak kontaktu s tvrdou vodou a smyjete svůj make up bez velkého tření
• Zklidněte pleť nanesením termální vody
• Denně nanášejte zvlhčující péči pro citlivou pleť
• Chraňte svou pokožku před znečištěním a UV zářením
• Nešetřete na velmi citlivých místech, jako je oční okolí či rty
• Vyhledávejte hypoalergenní make-up testovaný na citlivé až alergické pleti

KTERÝ HYDRATAČNÍ PRODUKT 
A KTERÁ RUTINA JE VHODNÁ PRO CITLIVOU PLEŤ?

Přemýšlíte, který denní hydratační produkt můžete bezpečně nanášet na citlivou pokožku vašeho obličeje? Nejste si jisti, která pravidelná péče o pleť je ta pravá pro vaši citlivou pleť? Pokud ano, tak jste na správném místě! Přečtěte si, jak správně pečovat o vaši citlivou pokožku, rty i oční okolí a o tom, jak se zbavit nepříjemných štiplavých pocitů a napínání pleti.

ZAČNEME SE 3 JEDNODUCHÝMI 
PRAVIDLY PÉČE O PLEŤ

UDRŽTE SVOU CITLIVOU POKOŽKU V KLIDU

1. PRAVIDLO CITLIVÉ POKOŽKY - ŽÁDNÉ ŠKODLIVÉ LÁTKY PROSÍM! DRŽTE SE DÁL OD DRÁŽDIVÝCH LÁTEK

Pokud máte citlivou pokožku, ujistěte se, že máte ten správný produkt. Některé totiž mohou obsahovat přísady, které jsou nevhodné či iritující pro citlivou pokožku a mohou způsobit štípání či zarudnutí. Vzhledem k tomu, že je citlivá pokožka zvláště zranitelná vůči vnějším agresorům, v tomto případě tedy platí, že „méně je více“. Při čtení etiket na produktech se ujistěte, že na nich stojí „testováno na citlivé a alergické pokožce“ apod.

Zároveň si také dejte pozor na běžné „škodlivé látky", které mohou vyvolat negativní reakce, jako jsou:

  • parfemace
  • barviva
  • lanolin
  • alkohol

Vždy si zkontrolujte, že na make-upu a laku na nehty stojí „bez obsahu niklu". Je to jeden z dalších ukazatelů, který je však uznáván pouze některými značkami.

2. PRAVIDLO CITLIVÉ POKOŽKY - NA BALENÍ ZÁLEŽÍ!

I to nejjemnější složení může způsobit citlivost pokožky, pokud není chráněno. Proč? Fenomén zvaný retrokontaminace, při které se částice ze vzduchu - potenciální dráždivé látky a alergeny - dostávají do balení ve chvíli, kdy je již otevřené. Tyto mikroskopické dráždivé látky a alergeny mohou kontaminovat vaše produkty denní péče o pleť. Pokud tedy máte citlivou pokožku, sáhněte raději po tubě než skleněném obalu a vyhněte se tak kontaminaci obsahu způsobené dotykem či vzduchovými částicemi, kdykoliv si krém nanesete.

Ideálně by mělo být balení produktů pro citlivou pokožku hermetické, jinými slovy vzduchotěsné a s ochrannými ventily, které zabraňují kontaminaci a oxidaci. Nemělo by ani dojít k žádnému kontaktu produktu s jakýmkoliv kovem a to proto, že kovové ionty oslabují pokožku. Zdárným příkladem je TOLERIANE Dermallergo, kterého jednoduché, ale zklidňující složení, chrání vzduchotěsná dávkovací pumpička.

2. PRAVIDLO CITLIVÉ POKOŽKY - PRODUKTY VYZKOUŠEJTE

Jediná možnost, jak si být 100% jistý, zda budete produkt dobře snášet, je si ho vyzkoušet. Naneste malé množství na vaše předloktí a přelepte si jej voděodolnou náplastí. Zkontrolujte reakci po 48 hodinách - pokud místo není zarudlé, můžete ho bez obav používat na váš obličej.

Nyní již znáte zásady, které stojí za výběrem produktů na obličej pro citlivou pleť. Pokračujte myší níže, kde si budete moci sestavit svůj denní rituál.

TA NEJLEPŠÍ PÉČE O PLEŤ
RITUÁL PRO CITLIVOU PLEŤ

7 KROKŮ: PRŮVODCE JAK UDRŽET SVOU CITLIVOU POKOŽKU V KLIDU

KROK Č. 1: JEMNÉ DENNÍ ČIŠTĚNÍ

Při čištění citlivé pokožky je klíčové slovo jemně. Pro zachování přirozené rovnováhy použijte pH neutrální odličovač, který je speciálně vyvinutý na čištění citlivé pokožky. Vašimi pomocníky při čištění citlivé pokožky jsou jemná micelární voda, která odstraňuje veškeré známky nečistot z vaší pleti bez nutnosti tření či oplachování tvrdou vodou, a odličovače navržené přímo pro tu nejcitlivější pokožku jako je TOLERIANE Odličovací čisticí emulze.

KROK Č. 2: POKRAČUJTE ZKLIDŇUJÍCÍ TERMÁLNÍ VODOU

Pokud existuje nějaký zázrak pro citlivou pleť ve spreji, je to Termální voda La Roche-Posay. Přirozeně zklidňuje a působí antioxidačně díky svému jedinečnému minerálnímu složení, které je bohaté na selen. Okamžitě zmírňuje pocity napnutí, pálení či štípání. 

KROK Č. 3: VYBERTE SI PRODUKT NA CITLIVOU POKOŽKU, KTERÝ BUDE ODPOVÍDAT VAŠIM POTŘEBÁM

Ujistěte se, že používáte hydratační prostředky určené na problémy vaší pokožky a jejich složení je zaměřené na citlivou pokožku.

  • Jeden z nejlepších produktů pro citlivou pleť náchylnou k napínání, brnění, vysychání, nepohodlí a občasným zarudnutím je TOLERIANE Sensitive. Nejen, že obnovuje povrch ochranné kožní bariéry, ale také vyvažuje neviditelnou bariéru tvořenou z dobrých bakterií a to díky svým probiotickým aktivních látkám. Každým dnem se dvojitá bariéra obnovuje, pokožka je zklidněná a její citlivost zmírněna. 
  • Pleť náchylná k alergiím bude určitě vděčná TOLERIANE Dermallergo za svůj zklidňující a ochranný efekt. Navržena pro tu nejcitlivější pokožku, i pro tu alergickou, obnovuje kožní bariéru. TOLERIANE Dermallergo vám pomůže mít svou alergickou pleť pod kontrolou.
  • Na zklidnění a ochlazení citlivé pokožky náchylné k zarudnutí zkuste hydratační péči TOLERIANE ROSALIAC od La Roche-Posay.
  • Pro mastnou, citlivou pleť náchylnou k červenání jsme navrhli řadu La Roche-Posay EFFACLAR, která díky svému složení hydratuje, ale zároveň se také zaměřuje na akné, snižuje výskyt rozšířených pórů a lesklé, mastné pokožky. 
  • Pro suchou, citlivou pokožku přináší řada La Roche-Posay NUTRITIC důkladnou hydrataci a pohodlí.
  • Pokud hledáte řešení na problémy spojené se stárnutím citlivé pleti, již dál hledat nemusíte. Hydratační péče REDERMIC a HYALU B5 poskytují dlouhodobou hydrataci a zároveň bojují proti vráskám a dalším znakům stárnutí.

 

KROK Č. 4: CHRAŇTE CITLIVOU POKOŽKU PROTI EXTERNÍMU STRESU

Správná péče o citlivou pokožku vám po ranním nanesení pomůže ochránit vaši pleť proti každodenním stresům, jako je znečištění či UV paprsky. Řada ANTHELIOS nabízí velmi silnou UVA-UVB ochranu vhodnou i pro tu nejcitlivější pleť. Mimo UV ochranu složení ANTHELIOS aktivují antioxidanty, které chrání citlivou pokožku proti negativním dopadům znečištění a UV. Složení ANTHELIOS Ultra je tak šetrné a zklidňující, že jej můžete bezpečně nanášet i na oční okolí. Pokračujte níže a dozvíte se více o dalších produktech vhodných pro citlivé oči. 

KROK Č. 5 : OPATRNĚ NA VELMI CITLIVÉ OBLASTI JAKO JSOU OČI A RTY

Existují citlivé, ale i velmi citlivé oblasti. Některé části vašeho obličeje jako jsou rty či oční okolí, mají obzvláště jemnou a tenkou pokožku. Věděli jste, že je kůže očních kontur desetkrát tenčí než zbylá pokožka obličeje? Ujistěte se tedy, že používáte produkty vyvinuté konkrétně na tuto oblast.

Na čištění citlivých očí používejte odličovač očí či vatový tamponek namočený v micelární vodě, který odstraní make up bez potřeby tření. Pro opravdu velmi citlivé oči užívejte odličovač, který má sterilní dávkovač jako například TOLERIANE Ultra Demaquillant. Následně jemně naneste jemný dobře tolerovaný krém, jako je TOLERIANE Dermallergo krém na citlivé oční okolí, který přináší okamžitou a dlouhodobou úlevu pro vaše citlivé oči.
Pokud hledáte péči proti vráskám na citlivé oči, která je vyvinuta dermatology, zkuste HYALU B5 Oční krém. S touto péči budou i ty nejcitlivější oči využívat výhod molekul kyseliny hyaluronové.

KROK Č. 6: STAREJTE SE O VAŠE POPRASKANÉ RTY  

Rty jsou nedílnou součástí komunikace a výrazů. Jsou ale také náchylné k vysychání a popraskání. Tato oblast může být citlivá na určitá složení, jako jsou konzervační látky a peruánský balzám (hlavní alergen, který se nachází v mnoha hygienických potřebách). Ve chvíli, kdy jsou rty vysušené, máme tendenci strhávat vyschlé části, což ale následně zvyšuje podráždění a zánět. Odolejte nutkání a vydejte se směrem k hladkým, zdravým rtům!

Vyzkoušejte NUTRITIC LIPS ve formě tyčinky pro snadnou aplikaci a okamžitou úlevu s dlouhodobými vyhlazujícími účinky.
Citlivost rtů mohou zhoršit i sluneční paprsky. Na letním slunci či na horách si tedy chraňte křehkou pokožku rtů pomocí SPF.

 

KROK Č. 7: JAKÝ MAKE-UP JE VHODNÝ PRO CITLIVOU PLEŤ?

Nyní je vaše pleť připravena. Hledáte vhodný make-up pro citlivou pleť a oční okolí? Minimalizujte riziko alergií a zvolte hypoalergenní make-up.

S řadou bází a korektorů TOLERIANE Teint od partnera dermatologů - La Roche-Posay, a řadou očního make-upu TOLERIANE je vaše citlivá pokožka a oči v těch nejbezpečnějších rukách. Každý produkt byl testován na citlivé až alergické pokožce a očích, takže svou krásu citlivé pokožky i očí můžete zvýraznit naprosto spolehlivě.
Chcete-li se dozvědět více o příčinách citlivé pleti, klikněte ZDE.

PRAVDA
NEBO MÝTUS?

PSYCHICKÁ POHODA
MŮŽE OVLIVNIT CITLIVOST POKOŽKY

PRAVDA

Stres a intenzivní emoce způsobují dilataci krevních cév v kůži, což vyvolává zrudnutí a pocity nepohodlí. Mnoho lidí považuje různé relaxační techniky za cenného pomocníka k tomu udržet si svoji citlivou pokožku v zóně Zen. Tento přístup funguje nejlépe v kombinaci s odbornou péčí o citlivou pleť, jako je například řada TOLERIANE.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ORGANICKÉ PRODUKTY JSOU TY
NEJLEPŠÍ PRO CITLIVOU POKOŽKU

MÝTUS

To, že je něco přirozené, neznamená, že to nezpůsobí na citlivé kůži vyrážky. Ve skutečnosti může mnoho přírodních rostlinných extraktů vyvolávat již známé pocity píchání, pálení a štípání. Co se týče alergenů, příroda jimi doslova přetéká!
DOZVĚDĚT SE VÍCE

VYSTAVENÍ SLUNCI MŮŽE 
ZVÝŠIT CITLIVOST POKOŽKY

PRAVDA

Slunce může opravdu ovlivňovat míru citlivosti pokožky. Je to proto, že UV paprsky jsou spouštěčem pro oxidační stres a záněty v kůži, což způsobuje zarudnutí a vyrážky. Zařaďte širokospektrální UVA-UVB a dlouhou UVA ochranu, jako je řada ANTHELIOS, do vaší každodenní péče o pleť.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

DOZVĚDĚT SE VÍCE

I NA TO MÁME
SPECIÁLNÍ ŘADU PŘÍPRAVKŮ

TOLERIANE je řada produktů navržena pro hydrataci, zklidnění a ochranu citlivé až alergické pokožky.

NÁŠ ZÁVAZEK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní právní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulová alergická reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
A VE SPRÁVNÉ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.
laroche posay závazek k bezpečnosti citlivá pleť modelka miminko

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

DOZVĚDĚT SE VÍCE O TOM,
CO JE TO CITLIVÁ POKOŽKA

placeholder PŘÍČINY CITLIVÉ POKOŽKY:
VNĚJŠÍ A VNITŘNÍ VLIVY
OBJEVTE VÍCE
placeholder Vitamin 
pro ochranu pokožky
OBJEVTE VÍCE
placeholder Nepotřebujete oheň,
aby vaše pleť zářila
OBJEVTE VÍCE