Pomoc!
Moje kůže je reaktivní, alergická

Kožní alergie se obecně týká stavu zvaného kontaktní dermatitida. Alergeny, jako jsou kovy (nikl, chrom), některé přísady v kosmetice, vonné látky nebo čisticí prostředky pro domácnost, přicházejí do dlouhodobého kontaktu s pokožkou, kde stimulují imunitní reakci, která způsobuje svědění, pálení, šupinatou vyrážku. Top tipy, jak takové kožní reakce zahnat, najdete v článcích níže.

VAŠE OTÁZKY
NAŠE ODPOVĚDI

1 quote-marks

Co můžu udělat v případě svědivé vyrážky?

Kožní vyrážka zahrnuje kopřivku, kontaktní dermatitidu a ekzém. Se všemi těmito potížemi vám pomohou volně prodejná antihistaminika. Svědění okamžitě zklidní také aplikace termální vody. Poté posilte ochrannou kožní bariéru vaší pokožky pomocí hypoalergenního hydratačního přípravku. Pokud se svědivá vyrážka vrací či neustupuje, navštivte alergologa, který zjistí příčinu vašich reakcí.

Byly pro vás tyto informace užitečné?

1 quote-marks

Jak dlouho přetrvává kožní alergická reakce?

Doba trvání závisí na typu reakce. Urtikárie (kopřivka) by neměla trvat déle než 24 hodin. Kontaktní dermatitida může odeznívat i několik týdnů. Ekzém je chronické onemocnění, jehož léčba může trvat léta. Mírnější alergické reakce (svědění, pocity horkosti) lze rychle zklidnit pomocí termální vody ve spreji a hypoalergenního krému.


Dozvědět se více

Byly pro vás tyto informace užitečné?

1 quote-marks

Co znamená hypoalergenní?

Hypoalergenní jednoduše znamená, že určitý produkt (obvykle kosmetický) pravděpodobně nevyvolá žádnou alergickou reakci. Spousta značek však prohlašuje, že jejich produkty jsou hypoalergenní, aniž by jejich přípravky byly jakkoliv testovány. TOLERIANE Ultra byla testována na velmi citlivé až alergické pleti, výsledky testů skutečně prokázaly hypoalergenní vlastnosti.


Dozvědět se více

Byly pro vás tyto informace užitečné?

PRAVDA
NEBO MÝTUS?

OVOCE A ZELENINA
NIKDY NEZPŮSOBUJÍ ALERGIE.

MÝTUS

Některé druhy ovoce a zeleniny mohou obsahovat vysokou hladinu sloučenin, které se nazývají salicyláty (vyskytují se také v aspirinu). U osob citlivých na salicyláty mohou potraviny s vysokým obsahem těchto sloučenin zhoršit symptomy alergie: např. sennou rýmu, astma, ekzém a kožní reakce.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PRO ALERGICKOU POKOŽKU JE NEJLEPŠÍ SE NESPRCHOVAT

MÝTUS

Pokud se na konci dne neumyjete, ponecháváte po celou noc pokožku ve styku s alergeny a dráždivými látkami, jako jsou např. pyl a nečistoty. Ty mohou narušovat funkci kožní bariéry a způsobovat podráždění.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

ALKOHOL MŮŽE
ZHORŠOVAT VAŠI ALERGII.

PRAVDA

Alkohol může být potenciální příčinou kožní alergie. Vědci prokázali, že alkohol může zhoršovat alergické reakce, ať už se jde o astma, sennou rýmu nebo různé druhy kožních vyrážek. Částečně je to způsobeno histaminem a molekulami siřičitanů, které jsou obsaženy v alkoholických nápojích.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

PO DOMÁCKU VYRÁBĚNÉ PŘÍPRAVKY JSOU
PRO CITLIVOU PLEŤ TABU.

PRAVDA

Může to být sice zábava, nájezdy na kuchyň a výroba vlastních kosmetických přípravků jsou však u pleti se sklonem k alergii doslova jistotou nepříjemné kožní reakce. Mnoho přírodních složek může být totiž dráždivých.
DOZVĚDĚT SE VÍCE

RŮZNÉ DRUHY ALERGIÍ
MOHOU MÍT VLIV NA STAV KŮŽE

Kontaktní dermatitida ovšem není jediným typem kožní alergie. Kůže také reaguje na alergeny – v naší stravě, v našem okolí i v lécích, které užíváme – často ve formě kopřivky, což jsou červené podlitiny, které se objevují na kůži a svědí. Při mírnější formě reakce kůže náchylná k projevům alergie svědí, pálí a štípe, když je vystavena kosmetickým přípravkům, které nejsou hypoalergenní a nebyly testovány na alergii, nebo agresivním přísadám v čisticích prostředcích pro domácnost. Zvláštním případem kožní alergie, se kterým se seznámíte v článcích níže, je alergie na slunce, kdy jsou příznaky podobné alergii vyvolány UV paprsky.

JE MOJE KŮŽE
CITLIVÁ, REAKTIVNÍ, NEBO ALERGICKÁ?

Pokožka náchylná k alergiím není stejná jako citlivý či reaktivní typ kůže. Zatímco pokožka náchylná k alergiím reaguje na specifické alergeny viditelnými projevy, citlivá pokožka pociťuje nepříjemné pocity (mravenčení, svědění, pálení atd.) buď neustále, nebo v reakci na vnitřní (stres či kořeněné jídlo) a vnější (tvrdá voda či klimatizace) spouštěcí faktory. Na citlivé pokožce si pravděpodobně nevšimnete žádných viditelných změn. Reaktivní kůže, která je samostatným problémem, reaguje na vnitřní a vnější spouštěče se stejnými nepříjemnými pocity, plus se projeví viditelné příznaky, jakými jsou začervenání a zrudnutí.

Články v této sekci vám o těchto 3 složitých typech kůže prozradí více, včetně specifické denní péče, která jim pomůže udržet je v jejich komfortních zónách.

NÁŠ ZÁVAZEK
BEZPEČNOSTI

Bezpečnostní normy, které předčí mezinárodní právní předpisy pro kosmetiku.

100 % PŘÍPRAVKŮ
TESTOVÁNO NA ALERGIE

Zobrazit více
Jeden předpoklad = nulová alergická reakce
Odhalíme-li i jeden jediný případ alergie, vracíme se do laboratoře a upravujeme složení produktu.

JEN TO NEZBYTNÉ
A VE SPRÁVNÉ DÁVCE

Zobrazit více
Naše produkty byly vytvořeny ve spolupráci s dermatology a toxikology. Obsahují pouze nezbytné ingredience, a to vždy ve správné aktivní dávce.
laroche posay závazek k bezpečnosti citlivá pleť modelka miminko

TESTOVÁNO
NA VELMI CITLIVÉ PLETI

Zobrazit více
Tolerance našich přípravků je ověřována na té nejcitlivější pleti: reaktivní, alergické, se sklony k akné, atopické, poškozené nebo oslabené léčbou rakoviny.

OCHRANA FORMULE
V ČASE

Zobrazit více
Volíme jen ty nejvíce bezpečné ochranné obaly a nejnutnější konzervační látky pro zajištění nejvyšší tolerance a dlouhodobé účinnosti.

MILÍ
ČTENÁŘI

Zde uvedené informace jsou určeny pouze k obecně vzdělávacím účelům a neměly by v žádném případě nahrazovat odborné lékařské poradenství. V otázkách zdraví je nutné vždy vyhledat radu kvalifikovaného zdravotnického odborníka.